Intensificatorii Gustului si Mirosului

Extras din referat Cum descarc?

Substantele singulare sau in amestec care permit perceptia olfactiva a 
unui ansamblu de impresii specifice alimentelor in timpul consumarii
lor , reprezinta aromele. Impresiile olfactive sunt generate de 
substante volatile denumite arome care devin stimuli perceputi nazal
(miros direct), si retronazal( prin masticatie).
In lista de aditivi avizata de Parlamentul European si Consiliul 
Director , ca si in lista acceptata in Rominia , sunt trecuti ca aditivi
aromatici si intensificatori de aroma. 
Aroma si savoarea alimentelor este rezultatul actiunii simultane a 
celor 3 grupe de substante , si anume:
subtante de gust- actioneaza asupra receptorilor gustativi din 
cavitatea bucala;
substante de aroma- care actioneaza asupra receptorilor olfactivi 
din cavitatea nazala;
componente de textura care creaza senzatii specifice in timpul 
masticatiei;
Acidul glutamic( E 620 );
Glutamat monosodic (E 621);
Glutamatii de potasiu( E 622), calciu (E 623), amoniu( E 624), si magneziu (E 625 );
Acidul gualinic (E 626), si sarurile lui;
Acidul inozinic (E 630) si sarurile sale;
Ribonucleotidele (E 634) si de sodium (E 635);
Maltonul (E 636).


Fisiere in arhiva (1):

  • Intensificatorii Gustului si Mirosului.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!