Intensificatorii Gustului și Mirosului

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 20 în total
Mărime: 1.00MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Substantele singulare sau in amestec care permit perceptia olfactiva a

unui ansamblu de impresii specifice alimentelor in timpul consumarii

lor , reprezinta aromele. Impresiile olfactive sunt generate de

substante volatile denumite arome care devin stimuli perceputi nazal

(miros direct), si retronazal( prin masticatie).

In lista de aditivi avizata de Parlamentul European si Consiliul

Director , ca si in lista acceptata in Rominia , sunt trecuti ca aditivi

aromatici si intensificatori de aroma.

Aroma si savoarea alimentelor este rezultatul actiunii simultane a

celor 3 grupe de substante , si anume:

subtante de gust– actioneaza asupra receptorilor gustativi din

cavitatea bucala;

substante de aroma– care actioneaza asupra receptorilor olfactivi

din cavitatea nazala;

componente de textura care creaza senzatii specifice in timpul

masticatiei;

Acidul glutamic( E 620 );

Glutamat monosodic (E 621);

Glutamatii de potasiu( E 622), calciu (E 623), amoniu( E 624), si magneziu (E 625 );

Acidul gualinic (E 626), si sarurile lui;

Acidul inozinic (E 630) si sarurile sale;

Ribonucleotidele (E 634) si de sodium (E 635);

Maltonul (E 636).

Conținut arhivă zip

  • Intensificatorii Gustului si Mirosului.pptx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Aditivi alimentari în industria cărnii

1. Generalitati Aditivii alimentari sunt substanţe adăugate intenţionat alimentelor pentru a le oferi proprietăţi suplimentare fata de cele de...

Studiul procesului tehnologic de obținere a berii și controlul calității berii conform planului HACCP - determinarea oligoelementelor din câteva tipuri de bere

CUVÂNT ÎNAINTE Datele prezentate în această lucrare se bazează pe rezultatele obţinute sub îndrumarea şi ajutorul Dl. Prof. univ. Dr. Iosif Gergen...

Aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt substanţe adăugate intenţionat alimentelor pentru a le oferi proprietăţi suplimentare fata de cele de baza, de exemplu...

Controlul de calitate pe fluxul tehnologic la obținerea berii blonde

CAPITOLUL I Prezentare generală a berii 1.1. Definirea produsului Bere – băutură slab alcoolică, nedistilată, obţinută prin fermentarea, cu...

Industria alimentară și a băuturilor

IMPORTANTA INDUSTRIEI AGROALIMENTARE Ramurile industriei sunt: - Industria miniera - Industria petrolului - Industria metalurgica - Industria...

Calitatea Produselor Agroalimentare

Introducere Dezvoltarea socio-economică a României după anii ’90, este marcată de primele transformări, realizări dar şi probleme, caracteristice...

Determinarea Calității Senzoriale a Cărnii

INTRODUCERE: Noţiunea de calitate a carnii este utilizată în sensuri diferite în functie de preocuparea şi pregatirea celor ce o folosesc. În...

Agenții de spumare

1.Generalitati Conform Comisiei Codex Alimentarius FAO/OMS: „aditivul reprezintă orice substanţă, chiar de natură microbiană, care, în mod normal,...

Ai nevoie de altceva?