Inocuitatea Produselor Alimentare - Benzen

Extras din referat Cum descarc?

Alimentele pot fi considerate factori ai mediului ambiant cu care omul contracteaza relatii stranse in tot cursul existentei sale.
Cea mai importanta si cea mai veche relatie este determinata de faptul ca alimentele furnizeaza organismului substantele nutritive de care acesta are nevoie pentru asigurarea energiei nesare proceselor vitale, pentru sinteza substantelor proprii si pentru formarea substantelor active (enzime, hormoni etc.), care favorizeaza desfasurarea normala in procesele metabolice.
Alimentele consumate trebuie sa asigure cantitati optime din toate substantele de care are nevoie organismul.Acest optim variaza de la un individ la altul depinzand de varsta , sex, felul si intensitatea activitatii, precum si de conditiile mediului ambiant. Tinand cont de aceste diferente o alimentatie corecta , denumita si rationala sau stiintifica trebuie sa realizeze un permanent echilibru intre necesarul organismului si consumul alimentar.
Alimentatia corecta presupune insa si indeplinirea unei alte conditii esentiale : produsele consumate sa fie lipsite de agenti nocivi sau acestia sa se gaseasca sub limitele daunatoare . Cercetariile efectuate in diferite tari, inclusiv in Romania precum si sdudiile interprinse in cadrul unor organisme internationale au demonstrat faptul ca trebuie perfectionat conceptul de calitate al alimentelor.In sensul ca acestea trebuie sa intruneasca cele patru lanturi inseparabile : valoarea psiho-senzoriala, valoarea energetica, biologica si igienica.
Valoarea igienica denumita inocuitate este componenta calitativa ce vizeaza siguranta si securitatea consumatorului de alimente. Starea de sanatate a consumator este asigurata daca acestia consuma in primul rand alimente salubre care nu contin factori care ar produce imbolnaviri. Calitatea igienica este influentata de contaminarea microbiologica sau cu alte organisme, de contaminarea sau poluarea chimica si de toxicitatea naturala a produselor alimentare.
Produsele alimentare, in special cele de origine vegetala,
contin o serie de compusi chimici care pot exercita un efect toxic mai mare sau mai mic asupra consumatorilor, fapt ce impune cunoasterea lor pentru a reduce factorii de risc. Aceste substante toxice in functie de structura lor se impart in: peptide,aminoacizi, proteine, alcaloizi, glicozide, substante
fenolice, substant vasoactive, toxine din peste si din alte animale acvatice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inocuitatea Produselor Alimentare - Benzen.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!