Îndulcitori alimentari

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 14 în total
Mărime: 586.91KB (arhivat)
Publicat de: Valeria Ifrim
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Alimentele,in functie de provenienta, de tehnologia industriala de obtinere si de modalitatea culinara de preparare, au o compozitie distincta, atat sub aspectul cantitatilor de compusi bio , cat şi a raportului dintre acestia. Pe langa compozitia chimica, preparatele culinare se disting prin ingredientele din care sunt alcatuite.

Pe langa alimentele naturale consumate ca atare (fructe, legume, seminte, apa), omul recurge la o serie de preparate culinare, in care intra diferite ingrediente. In astfel de preparate, se regasesc componentele principale ale alimentului, precum si cele secundare.

Ingredientele principale ale unui preparat culinar, sunt acele elemente ale compozitiei, care ofera alimentului principalele insusiri chimice.

Ingredientele secundare, desi se folosesc in cantitati foarte mici, pot modifica profund proprietatile fizice ale preparatului. In mod traditional, aceste ingrediente secundare, intra in categoria condimentelor.

Zaharul:

Cristal alb

Brun

Melasat

Amorf

Lichid

Invertit

In prezent, zaharul este unul dintre alimentele cele mai controversate. Cercetarile stiintifice din ultimele decenii privind efectele zaharului au demonstrat nocivitatea acestui aliment. Zaharul este o substanta de semisinteza care se obtine in principal din sfecla de zahar sau trestie de zahar. Sfecla de zahar contine peste 50 de nutrienti in timp ce zaharul numai unul: zaharoza. Prin rafinare el isi pierde enzimele si celelalte substante nutritive atat de necesare vietii. Organismul uman s-a adaptat in cursul sutelor de mii de ani de evolutie sa digere si sa asimileze numai combinatii naturale de zaharuri existente in fructe si legume. Prelucrarea unei substante pure, obtinuta prin procedee chimice cum este zaharoza, se face cu pretul unor eforturi mari depuse de organism si constituie un adevarat soc pentru o serie intreaga de organe producand dezechilibre in lant.

Conținut arhivă zip

  • Indulcitori Alimentari.ppt

Te-ar putea interesa și

Analiza Nitraților și Nitriților

ANALIZA NITRAȚILOR ȘI NITRIȚILOR DIN CARNE ȘI PREPARATE DIN CARNE Lucrarea de diplomă este structurată în două părți distincte: un studiu...

Crearea unei Firme Producătoare de Băuturi Carbogazoase în Județul Cluj

Planul meu de afaceri presupune crearea unei firme producătoare de băuturi carbogazoase,în județul Cluj,comuna Baciu amplasată într-un spațiu...

Tehnologia de obținere a marmeladei de prune

CAP 1. CARACTERISTICILE MATERIILOR PRIME 1.1. Prunele. Generalităţi. Prunul este un arbore fructifer din familia rozaceelor, specia Prunus...

Efectele Aditivilor Alimentari asupra Sănătății Consumatorului

„Una este sa mănânci un măr sănătos şi alta este să bei un compot de mere conservat cu aditivi“ prof. dr. Mencinicopschi INTRODUCERE Astăzi,...

Fabricarea Siropurilor la Cald și la Rece

Fabricarea siropurilor la cald şi la rece Argument O altă modalitate de a reduce apa din produs este concentrarea acestuia prin adăugarea de...

Proiect economic - gumă de mestecat

CAPITOLUL 1 MOTIVATIE Am ales acest gen de afacere, si anume fabricarea si comercializarea gumei de mestecat, considerand ca este rentabila,...

Falsificarea Produselor Alimentare

Consideraţii generale În accepţiunea unor autori falsificarea este operaţia de obţinere a unui produs asemănător cu altul, deja existent în...

Aditivi - guma Gellan

Introducere: O noua calitate a vietii presupune si o anumita cultura a alimentatiei.Aceasta implica obtinerea a noi preparate alimentare mai...

Ai nevoie de altceva?