Implementarea Sistemul HACCP în Tehnologia de Fabricare a Franzelei Albe

Cuprins referat Cum descarc?

1. SISTEMUL H.A.C.C.P. IN INDUSTRIA DE ALIMENTATIE PUBLICA 2
1.1.DEFINITIA H.A.C.C.P 3
1.2. ISTORICUL SISTEMULUI H.A.C.C.P 3
1.3. NECESITATEA SI OPORTUNITATEA IMPLEMENTARII SISTEMULUI H.A.C.C.P 4
1.4. CONDITII DE APLICARE A SISTEMULUI H.A.C.C.P 4
1.5. PRINCIPIILE SISTEMULUI H.A.C.C.P 5
1.6. APLICAREA PRINCIPIILOR SISTEMULUI H.A.C.C.P 5
1.7. SUCCINTA DESCRIERE A SISTEMULUI H.A.C.C.P 6
1.8. IMPORTANTA IMPLEMENTARII SISTEMELOR DE SIGURANTA ALIMENTARA IN ROMANIA 7
1.9. NOTIUNII DESPRE H.A.C.C.P 8
2. IMPLEMENTAREA SISTEMULUI H.A.C.C.P. IN TEHNOLOGIA DE FABRICARE A FRANZELEI ALBE 9
2.1.H.A.C.C.P. SI UNIUNEA EUROPEANA 10
2.2.PRINCIPIILE H.A.C.C.P. SI ETAPELE IN APLICAREA LOR 11
2.3.PREZENTAREA PRODUSULUI PENTRU CARE SE IMPLEMENTEAZA SISTEMUL H.A.C.C.P 14
2.4.IMPLEMENTAREA SISTEMULUI H.A.C.C.P-ETAPE 14
3. CONCLUZII 40
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

1. SISTEMUL H.A.C.C.P. IN INDUSTRIA DE ALIMENTATIE PUBLICA
Problema securitatii alimentare a devenit de prima importanta in aprecierea calitatii managementului industrial si comercial al sistemului de alimentatie publica din intreaga lume. Acesta din urma este responsabil nu numai de crearea si promovarea unor diete echilibrate nutritiv, dar mai ales de inocuitate absoluta (insusire a unui agent fizic, chimic, biologic de a nu constitui un pericol pentru organism) si indiscutabila. Aptitudinea nutritionala a alimentelor este anulata de prezenta factorilor de risc biologic sau microbiologic pentru organismul uman. In segmentul consumatorilor de produse de alimentatie publica se diferentiaza o minoritate a ,,grupurilor de risc", cu sensibilitate crescuta la agresiunile alimentare.
La o rezistenta redusa a organismului, caracteristica membrilor grupurilor de risc, orice nerespectare stricta a conditiilor de igiena poate fi fatala. Performantele restaurantelor si unitatilor din reteaua comerciala de alimentatie publica nu sunt intotdeauna cele mai bune. Cei mai des intalniti factori de risc sunt: lipsa monitorizarii efective si a controlului de temperatura pe circuitul logistic, dotari inadecvate de igienizare a personalului, contaminarea in manipulare si circulatie si o prioritate redusa acordata igienei si managementului.
Industria procesarii alimentelor are ca datorie sa fie la inaltimea asteptarii consumatorului, anume ca produsele pe care le cumpara sa fie sigure si conform cu toate cerintele impuse de lege. Aceasta industrie se bazeaza pe sisteme moderne de management al calitatii pentru a asigura calitatea si siguranta produselor pe care le scot pe piata. Unul din cele trei sisteme principale care se folosesc este: Analiza riscului. Punctele de Critice de Control - Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP.)
Acest sistem de management al calitatii, folosit de procesatorii de alimente, includ si relatia cu furnizorii (fermieri si vanzatori en-gros de materie prima), agentii de transport, vanzatorii de produse en-gros si en-detail pentru a asigura proceduri de asigurare a calitatii la fiecare nivel.
1.1.DEFINITIA H.A.C.C.P.
H.A.C.C.P. este un acronim care provine de la expresia din limba engleza ,, Hazard Analysis Critical Control Points" ( in traducere: ,, Analiza Riscurilor. Punctele Critice de control"), care este un sistem de identificare, evaluare si control a riscurilor asociate produselor alimentare.
1.2. ISTORICUL SISTEMULUI H.A.C.C.P.
Sistemul H.A.C.C.P. a aniversat 51 de ani!
Sistemul H.A.C.C.P. ,, Hazard Analysis Critical Control Points" ( in traducere: ,, Analiza Riscurilor. Punctele Critice de control"), a aparut in anul 1959, in S.U.A., fiind folosit pentru prima data de Corporatia Pillsbury, laboratoarele N.A.S.A. ( in traducere: Agentia Nationala pentru Aeronautica si Spatiul Cosmic) si laboratoarele armatei S.U.A. pentru proiectarea si realizarea alimentatie astronautilor si prevedea un grad de siguranta de 100% a produselor alimentare utilizate in zborurile cosmice. S-a plecat de la aprecierea metodelor de control traditional, prin testarea si analiza produsului finit, dar s-a ajuns la concluzia ca aceste metode nu erau suficiente pentru garantarea sigurantei produselor alimentare.
Datorita faptului ca acest sistem H.A.C.C.P. s-a dovedit a fi un instrument extrem de valoros si eficace in obtinerea de alimente sigure, a inceput sa fie utilizat in toate domeniile de procesare din industria alimentara ca sistem de garantare a sigurantei produselor alimentare. 
H.A.C.C.P. asigura controlul tuturor proceselor de pe fluxul tehnologic de fabricatie prin utilizarea controlului operativ si/ sau a tehnicilor de monitorizare continua, la nivelul punctelor critice stabilite.
Principiul preventiv pe baza caruia functioneaza sistemul H.A.C.C.P. este: ,,CONSTRUIESTE CALITATEA SI SIGURANTA INTR-UN PRODUS, INAINTE DE INSPECTAREA PRODUSULUI FINIT!"


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Sistemul HACCP in Tehnologia de Fabricare a Franzelei Albe.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!