Pentru a putea proiecta un sistem HACCP in vederea monitorizarii fluxului tehnologic al unui produs alimentar am presupus a fi directorii fondatori ai unei fabrici de procesare a laptelui si producer de produse lactate. Din dorinta de a imbunatati siguranta alimentelor si a consumatorilor produselor noastre, am hotarat a pune in aplicare un sistem de monitorizare a riscurilor si a punctelor critice de control ajutand astfel inginerii tehnologi in monitorizarea procesului tehnologic. Asadar, in randurile ce urmeaza vom incerca sa proiectam un sistem HACCP pe fluxul tehnologic de producer a produsului IAURT CU NUCA DE COCOS produs de firma S.C. HEALTY FOODS S.R.L. COMPONENTA ECHIPEI Nr. Componenta echipei Numele 1 Liderul echipei HACCP 2 Ing.calitate 3 Ing. Tehnolog 4 Ing. mecano- energetic CARACTERIZAREA PRODUSULUI 1 DENUMIRE PRODUS IAURT CU NUCA DE COCOS 2 COMPOZITIE SI INGREDIENTE Lapte pasteurizat, zahar, pulpa de nuca de cocos macinata, pectina, fermenti selectionati de iaurt. In conformitate cu Stas 3. CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE Aspect si consistenta: coagul compact omogen, fara bule de gaze si fara zer eliminat, cremos, si contine fulgi de nuca de cocos; Culoare: alba cu nuanta galbuie mai ales cand iaurtul este fabricat din lapte de vaca; Gust si miros: foarte aromat ai are un gust proaspat si racoritor; STAS 3665-62 4 CARACTERISTICI FIZICO CHIMICE Grasime: minim 2,8 % Proteine: minim 3,1 % Substanta uscata: minim 11,3 % Aciditate: 75-140 oT STAS 3665-62 5 CARACTERISTICI MICROBIOLOGICE Numar total de germeni aerobi, mezofili:- Bacterii coliforme: 100 Escherichia coli: 10 Salmonella : absent Stafilococ coagulazo pozitiv: 1 Bacillus cereus: - Bacterii sulfito-reducatoare: - Drojdii si mucegaiuri: - ORD. MS 975/1998 6 VALORI NUTRITIONALE Valoare nutritionala medie pentru 100 grame produs: Valoare energetica: 120 kcal Proteine 3,1 grame Carbohidrati: 13,4 grame Grasime: 5,7 grame 7 MOD DE AMBALARE Pahare din plastic de 300 grame si folie de aluminiu STAS 5845/1-1986 8 TERMEN DE VALABILITATE 15 zile de la data fabricatiei in conditii optime de depozitare 9 INSTRUCTIUNI DE DEPOZITARE A se pastra la temperaturi cuprinse intre +2 si +6 oC. 10 INSTRUCTIUNI DE ETICHETARE Lipirea etichetei cu informatiile: numele producatorului, denumirea produsului, ingredientele, data fabricatiei, termenul de valabilitate, valoarea nutritionala, valoare energetica, cod de identificare a lotului. ISO 28219:2009 11 MOD DE UTILIZARE /INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE Se deschide capacul si se omogenizeaza cu lingurita. A se consuma imediat dupa deschiderea ambalajului. 12 CONDITII DE LIVRARE Temperatura de livrare: maxim 7 oC Umiditatea: 75-80% Mijloc de transport avizat sanitar-veterinar ANALIZA RISCURILOR DE PE FLUXUL TEHNOLOGIC Etapa Pericol potential Masuri de prevenire/control Gravitate Frecventa Receptie calitativa F: par, paie, praf, nisip, fecale Selectia furnizorilor Respectarea bunelor practici de igiena Certificate de calitate Scazuta Medie.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).