Fise Tehnologice

Extras din referat Cum descarc?

1. Fise tehnologice
Fisa tehnologica Nr 1 Tort de lamiie
Materii prime U.M Cantitatea bruta pentru 4 portii Gramaj pentru o portie de produs finit g
Pandispan g 375 1000
Sirop de lamiie si zahar g 500 
Zahar farin g 45 
Suc de lamiie ml 120 
Crema de lamiie g 500 
Proces tehnologic
o Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se tapeteaza tava cu hirtie de copt sau se unge cu unt.
o Prepararea aluatului
Se prepara pandispanul prin metoda calda dupa tehnologia expusa mai sus.
o Prepararea siropului
Fierbem apa cu zaharul pina ce zaharul este complet dizolvat si cand e caldut adaugam sucul de portocale.
o Prepararea cremei
Pentru crema se amesteca intr-o cratita zaharul cu galbenusul si un ou, apoi se adauga 300 ml apa, sucul si coaja de lamiie si amidonul. Se fierbe la foc potrivit amestecind cu telul pina se ingroasa. Se ia de pe foc. 
o Modelarea si finisarea produsului
Se taie blatul in 2, se insiropeaza si se umple cu crema. Se poate decora cu zahar pudra si felii de lamiie sau frisca. 
Cerinte fata de calitate: tort de forma regulata cu crema de lamiie, decorat cu zahar farin si felii de lamiie si portocale. Aluat de culoare galbena, poros, elastic, bine insiropat, se rupe usor.
Fisa tehnologica Nr 2 Tort "Moka"
Materii prime U.M Cantitatea bruta pentru 10 bucati Gramaj pentru o portie de 
produs finit g
Pandispan g 3750 1000
Sirop de wisky g 2000 
Crema de unt g 3600 
Crema moka g 400 
Ciocolata alba si neagra g 175 
Farimituri de pandispan g 75 
Proces tehnologic
o Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, untul pentru crema se alefiaza, migdalele se prajesc. Se tapeteaza tava cu hirtie de copt sau se unge cu unt.
o Prepararea aluatului
Se prepara pandispanul prin metoda calda dupa tehnologia expusa mai sus.
o Pepararea siropului
Fierbem apa cu zaharul pina ce zaharul este complet dizolvat si cind e caldut adaugam whisky-ul.
o Prepararea cremei
Facem 500 gr cafea un pic mai tare decit in mod normal. Punem intr-un vas o parte din cafea si cit este calda inca, adaugam amidonul si amestecam pina se topeste tot. Punem din nou pe foc si amestecam pina capata o consistenta viscoasa. In acest punct adaugam treptat si cealalta cafea ramasa si amestecam pe foc mic. Lasam sa se raceasca dar nu de tot. Cat este calduta inca luam o parte de crema si o amestecam intr-un bol cu o parte din unt, si facem operatia asta pana se termina ii crema si untul. In crema adaugam migdalele prajite si apoi tocate.
o Modelarea si finisarea produsului
Pandispanul, dupa ce s-a racit, se taie in doua blaturi. Cel de desubt se insiropeaza usor(40%), deoarece el este baza tortului si se unge cu crema (crema pentru prepararea tortului se repartizeaza cite 25% pentru stratificare, ungere, tapetare si ornare). Se suprapune al doilea blat si se insiropeaza mai tare (60%). Suprafata tortului se acopera cu crema. Tortul se orneaza cu desen din aceeasi crema moko si cu flori modelate din pasta de zahar.
Cerinte fata de calitate: tort de forma regulata, deasupra ornat cu crema moko. Aluat de culoare galbena , poros , elastic , bine insiropat, se rupe usor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fise Tehnologice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!