Fast Food

Cuprins referat Cum descarc?

I.Scurt istoric 3
II.Proprietatile unor produse tip fast food 3
III.Calitatea 6
IV.Ingredientele utilizate in procesul de preparare al hamburgerilor 
comercializati in restaurantele tip fast food 7
V.Materii prime si auxiliare necesare obtinerii produselor din carne 
tocata tip hamburger 8
1.Materii prime 8
2.Materii auxiliare 8
3.Carnea tocata 9
4.Slanina 9
5.Sarea 9
6.Piperul 10
7.Ceapa 10
8.Mustarul 11
9.Polifosfatul de sodiu 11
VI.Efectele negative ale fast food-ului 11
Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

Fast food este termenul care se refera la mancarea preparata rapid si care este servita in restaurantele de specialitate. In anul 2008, un studiu al cercetatorilor de la Universitatea McMaster din Canada arata ca alimentatia de tip fast-food, bogata in grasimi, sare si carne, este responsabila pentru o treime dintre infarctele inregistrate la nivel mondial.
Cele mai cunoscute lanturi de restaurante fast food din lume sunt McDonald's, Burger King si KFC.
I.Scurt istoric
Restaurantele de tip Fast food si Snack Bar se definesc ca fiind un loc in care se poate servi pranzul, cafeaua, sanck-uri si sandwich-uri, intr-un timp relativ scurt - spre exemplu in pauza de masa de la locul de munca, in campusuri universitare, colegii sau alte centre de invatamant, dar si in drum spre casa etc. 
Din studiile de specialitate si cercetarile efectuate cu privire la prima mentiune tiparita despre hamburger a fost facuta in anul 1884, cand in Boston Evening Journal a fost amintit un produs denumit "hamburg steak". Termenul de "Hamburger" se crede ca a aparut pentru prima data pe lista de meniu in anul 1834 in restaurantele "Delminico's" din New York. In anii 1890 termenul de "hamburg steak" se referea la o bucata de carne de vita (macinata in prealabil si fragezita mai bine chiar decat o bucata de pateu). In cartea domului Rorer, numita "Mrs. Rorer's New Cook Book" (1902) produsul "Hamburg steak" este descris ca fiind o chifla formata din carne de vita macinata si amestecata cu ceapa si piper - definitie relativ apropiata cu cea hamburger-ului de astazi.
Incepand cu anul 1912 - chifteaua de carne de vita macinata si condimentata a fost servita in briosi si, conform Dictionarului American de Argouri Americane ("The American Dictionary of American Slang") sufuxul "burger" era definit ca fiind - orice sandwich cald care continea o chifla sau un brios, adesea prajit si preparat cu multe condimente. Firma "White Castle" a deschis primul lor restaurant tip "hamburg stand" in anul 1921, in localitatea Wichita din statul Kansas si popularitatea acestor produse a crescut odata cu obisnuinta americanilor de a cumpara hamburger-i si a-i consuma pe drum. In anul 1950 lantul de restaurante McDonald's a inceput sa se dezvolte, sporind numarul competitorilor si popularitatea acestor produse deosebit de apreciate.
Conform statisticilor americanii consuma trei hamburgeri in fiecare saptamana de persoana! Numarul acestora se ridica la un consum de 38 bilioane bucati de hamburgeri per an, sau 59% din totalul sandwich-urilor consumate. 
Standurile cu hamburgeri tip McDonald si-au gasit inceputul inca din anul 1940, intr-un loc tip "drive - in opened" (loc neacoperit, in aer liber, in care se poate merge cu masina) situat langa Pasadena - California, in apropierea unui cinematograf si a unui teatru avand ca patroni (manageri) pe Richard si Maurice McDonald din Glendora - SUA (dupa "The People's Chronology", 1996).
II.Proprietatile unor produse tip fast food
Pentru a ceea o imagine cat mai obiectiva a insusirilor si proprietatilor deosebite a produselor comercializate in retelele (lanturile) de restaurante cu specific fast food sau snack bar se exemplifica in tabelul urmatoare cantitatea principiilor alimentare prezente in diferite produse. Se stie din literatura de specialitate ca aceste produse sunt recunoscute ca avand calorii multe si principii nutritive putine. Din acest considerat se incearca diversificarea ingredientelor folosite in tehnologia procesarii de asemenea produse, astfel incat acestea sa poata oferi si alimente de mare calitate nutritiva (dupa, "Repertoire general des aliments", Paris, 1995).
Tabel 1. Principii alimentare in compozitia produselor de tip hamburger si cheesburger (valori raportate la 100 g produs). 
Specificare UM Hamburger Cheesburger
Valoare energetica Kcal 254,0 260,0
Valoare energetica Kj 1068,0 1094,0
Apa g 45,0 46,0
Proteine g 12,0 13,7
Glucide disponibile g 29,0 25,8
Monoglucide disponibile g 31,9 28,4
Fibre alimentare g 2,5 2,0
Lipide g 9,6 11,0
Acizi grasi saturati g 3,3 5,2
Acizi grasi mononesaturati g 4,0 4,1
Acizi grasi polinesaturati g 1,1 0,84
Colesterol mg 40,0 34,0
Alcool g 0,0 0,0
Valoarea unor produse alimentare se apreciaza tinand seama nu numai de cantitatea unor principii nutritive, ci si de calitatea acestora. Din acest considerent se prezinta mai jos cantitatea unor elemente minerale prezente in hamburger si cheesurger.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fast Food.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!