Falsificarea Cafelei

Cuprins referat Cum descarc?

Cafeaua este samanta fructului arborilor de cafea din familia Rubiaceae,ce cuprinde peste 60 de specii.Dintre acestea,doua specii:Caffea canephora Piene (Caffea robusta) si Caffea arabica contribuie in proportie de 99% la productia mondiala de cafea, celelalte (Liberica, Excelsa s.a.) reprezentand doar 1%.
Organizatia internationala a cafelei (ICO), in anul 1994, deosebeste urmatoarele categorii de cafea : cafea pastai, cafea verde (boabe), cafea prajita (roasted sau toastata), cafea solubila (numita cafea instant sau extract uscat de cafea) si cafea decafeinizata.
Cafeaua poate fi un condiment cand se adauga la diferite produse, dar in cele mai multe cazuri este consumata sub forma de bautura pentru satisfacerea unor placeri senzoriale si pentru efectele ei stimulente.
Autentificarea cafelei
Problemele legate de autentificarea cafelei comporta doua aspecte.Pentru cei ce comercializeaza cafeaua este oportun de stiut originea (tara producatoare) si specia, in timp ce pentru cei ce o proceseaza, pentru organismele de control si pentru consumatori, intereseaza incadrarea parametrilor compozitionali si senzoriali in limetele corespunzatoare sortimentului declarat si depistarea unor eventuale fraude.
Autenticitatea ca parte componenta a calitati, trebuie sa fie certa si certificata, de aceea, fiecare produs trebuie sa aiba o denumire insotita de un set legal de caracteristici pentru a evita orice fel de confuzie pe piata de desfacere. In mod normal aspectele autenticitatii alimentare nu ridica probleme de inocuitate.
Criteriile care definesc autenticitatea unui produs alimentar sunt numeroase si variabile de la un produs la altul, cele mai importante fiind:
- originea geografica;
- originea botanica sau specia (rasa) din care provine materia prima;
- tehnologia de procesare si conservare;
- categoria, in functie de natura materiei prime agricole: conventionale, organice sau rnodificate genetic (AMG, GMF ,,geneticaly modified foods');


Extras din referat Cum descarc?

Cafeaua este samanta fructului arborilor de cafea din familia Rubiaceae,ce cuprinde peste 60 de specii.Dintre acestea,doua specii:Caffea canephora Piene (Caffea robusta) si Caffea arabica contribuie in proportie de 99% la productia mondiala de cafea, celelalte (Liberica, Excelsa s.a.) reprezentand doar 1%.
Organizatia internationala a cafelei (ICO), in anul 1994, deosebeste urmatoarele categorii de cafea : cafea pastai, cafea verde (boabe), cafea prajita (roasted sau toastata), cafea solubila (numita cafea instant sau extract uscat de cafea) si cafea decafeinizata.
Cafeaua poate fi un condiment cand se adauga la diferite produse, dar in cele mai multe cazuri este consumata sub forma de bautura pentru satisfacerea unor placeri senzoriale si pentru efectele ei stimulente.
Autentificarea cafelei
Problemele legate de autentificarea cafelei comporta doua aspecte.Pentru cei ce comercializeaza cafeaua este oportun de stiut originea (tara producatoare) si specia, in timp ce pentru cei ce o proceseaza, pentru organismele de control si pentru consumatori, intereseaza incadrarea parametrilor compozitionali si senzoriali in limetele corespunzatoare sortimentului declarat si depistarea unor eventuale fraude.
Autenticitatea ca parte componenta a calitati, trebuie sa fie certa si certificata, de aceea, fiecare produs trebuie sa aiba o denumire insotita de un set legal de caracteristici pentru a evita orice fel de confuzie pe piata de desfacere. In mod normal aspectele autenticitatii alimentare nu ridica probleme de inocuitate.
Criteriile care definesc autenticitatea unui produs alimentar sunt numeroase si variabile de la un produs la altul, cele mai importante fiind:
- originea geografica;
- originea botanica sau specia (rasa) din care provine materia prima;
- tehnologia de procesare si conservare;
- categoria, in functie de natura materiei prime agricole: conventionale, organice sau rnodificate genetic (AMG, GMF ,,geneticaly modified foods');


Fisiere in arhiva (1):

  • Falsificarea Cafelei.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!