Evaluarea calității produsului bere

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
''Nu toate substantele chimice sunt rele. De exemplu fara hidrogen si oxigen nu am avea apa, o subtanta vitala in obtinerea berii'' . (Dave Barry)
''Berea reprezinta dovada ca Dumnezeu ne iubeste si vrea ca noi sa fim fericiti .'' (Benjamin Franklin)
''Dati-mi o femeie care iubeste berea si o sa cuceresc lumea .'' (Homer Simpson)
''Femeile frumoase ne fac sa cumparam bere. Femeile urate ne obliga sa bem bere.'' (Ed O'Neill )
Am ales sa vorbim despre bere in paginile ce vor urma deoarece suntem cu totii constienti ca toate produsele existente pe piata si pe care noi la consumam mai mult sau mai putin au o istorie lunaga in spate si multe forme de prezentatre nu doar cele e azi.
Berea printe altele are o istorie indelungata si atat de interesanta incat merita stiuta de totata lumea.De la vechii egipteni care au preparat-o din orez,catre germanii anilor 1200 care au avut intiativa comercializarii produsului,toti acestia au pus o piata de temelia la istoria produsului care azi ne racoreste verile fierbinti.
Noi le datoram tot respectul pentru ca au gasit reteta spre o bautaur cunoscuta in intreaga lume .
I.Caracterizare generala a produsului bere
I.1. Scurt istoric,origini,legende
Berea poate fi definita ca o bautura slab alcoolica, nedistilata, obtinuta prin fermentarea cu ajutorul drojdiei a unui must din malt si eventual cereale nemaltificate fiert cu hamei. Din aceasta definitie rezulta si principalele materii prime folosite la fabricarea berii: maltul, cerealele nemaltificate, hameiul si apa.
Berea are un continut de 1,6-7% alcool si un extract de 5-10% format din zaharuri, dextrine, produse de descompunerea proteinelor,saruri minerale,etc.
Fabricarea berii in scopul comercializarii a inceput pe la anul 1200, pe teritoriul actualei Germanii,iar imbutelierea, in 1605. Berea a fost, dintotdeauna, sinonima cu petrecerile si intalnirile cu prietenii. Cand oamenii au invatat, in urma cu cateva mii de ani, ca prin fermentarea cerealelor obtin o bautura hranitoare si buna la gust, au descoperit berea - o importanta sursa nutritiva, apreciata de toate popoarele. Noe a luat-o pe Arca. Egiptenii au preparat-o din orz, babilonienii din grau, incasii din porumb. Chinezii o foloseau in ritualurile religioase, romanii au batut monede din argint si aur cu simbolul pretiosului orz. Intr-un text egiptean de la 1600 i.H., sunt peste 100 de retete medicale ce folosesc berea. In urma cu cativa ani, o berarie din Anglia a imbuteliat 1000 de sticle cu bere blonda numita Tutankamon, obtinuta dupa o reteta veche de 3200 de ani
Fabricarea berii dateaza din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscuta aproape la toate popoarele din Orientul Indepartat.
Chinezii, japonezii, ebraicii, iar apoi grecii si romanii, preparau aceasta bautura cu mult inaintea erei crestine, insa nu se stie precis cine a fabricat prima data berea, dar in era noastra se presupune ca aceasta bautura a fost fabricata de Gambrinus, fiul unui rege german din evul mediu.
Cu toata originea veche pierduta in negura istoriei, berea a fost si ramane nu atat a zeilor dupa mitologie si proverbe cat a oamenilor de pretutindeni, o bautura hranitoare si savuroasa pe care nu o poate inlocui alte bauturi.
Berea in Egiptul Antic
Nu avem cum sa trecem cu vederea prezenta berii si in civilizatia Egiptului Antic unde era o bautura tuturor: deopotriva pentru adulti, cat si pentru copii.
Pentru a intelege importanta berii in Egiptului Antic si cat era de pretuita era aceasta bautura trebuie sa avem in vedere si legendele legate de originile acestei bauturi. Vechii egipteni credeau ca insusi Osiris , zeul lumii de dupa moarte, i-a invatat pe omeni cum sa-si fabrice berea. Acesta este si unul din motivele pentru care berea nu lipsea de la ospetele si ceremoniile inchinate zeului mai sus amintit. 
Excesele in consumul de bere erau la ordinea zilei in randul aristocratiei, asa ca scenele in care sclavii isi ajutatu stapanii sa vomite in timpul betiei erau considerate ca facand parte din ospat.
Mult timp s-a crezut ca berea Egiptului Antic era de calitate slaba, fabricata prin fermentarea in apa a painii. Berea astfel rezultata era mai consistenta si era considerata si aliment fiind folosita pentru plata muncii mai ales in patura saraca. Nici nobilimea nu refuza un ulcior de bere, insa de o calitata mult superioara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Calitatii Produsului Bere.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!