Evaluarea calității produsului bere

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6753
Mărime: 446.98KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENTARA SI A MEDIULUI

Extras din referat

Introducere

‘’Nu toate substantele chimice sunt rele. De exemplu fara hidrogen si oxigen nu am avea apa, o subtanta vitala in obtinerea berii’’ . (Dave Barry)

‘’Berea reprezinta dovada ca Dumnezeu ne iubeste si vrea ca noi sa fim fericiti .’’ (Benjamin Franklin)

‘’Dati-mi o femeie care iubeste berea si o sa cuceresc lumea .’’ (Homer Simpson)

‘’Femeile frumoase ne fac sa cumparam bere. Femeile urate ne obliga sa bem bere.’’ (Ed O’Neill )

Am ales sa vorbim despre bere in paginile ce vor urma deoarece suntem cu totii constienti ca toate produsele existente pe piata si pe care noi la consumam mai mult sau mai putin au o istorie lunaga in spate si multe forme de prezentatre nu doar cele e azi.

Berea printe altele are o istorie indelungata si atat de interesanta incat merita stiuta de totata lumea.De la vechii egipteni care au preparat-o din orez,catre germanii anilor 1200 care au avut intiativa comercializarii produsului,toti acestia au pus o piata de temelia la istoria produsului care azi ne racoreste verile fierbinti.

Noi le datoram tot respectul pentru ca au gasit reteta spre o bautaur cunoscuta in intreaga lume .

I.Caracterizare generala a produsului bere

I.1. Scurt istoric,origini,legende

Berea poate fi definita ca o bautură slab alcoolica, nedistilata, obtinuta prin fermentarea cu ajutorul drojdiei a unui must din malt si eventual cereale nemaltificate fiert cu hamei. Din aceasta definitie rezulta si principalele materii prime folosite la fabricarea berii: maltul, cerealele nemaltificate, hameiul si apa.

Berea are un continut de 1,6-7% alcool si un extract de 5-10% format din zaharuri, dextrine, produse de descompunerea proteinelor,saruri minerale,etc.

Fabricarea berii in scopul comercializarii a inceput pe la anul 1200, pe teritoriul actualei Germanii,iar imbutelierea, in 1605. Berea a fost, dintotdeauna, sinonima cu petrecerile si intalnirile cu prietenii. Cand oamenii au invaţat, in urma cu cateva mii de ani, ca prin fermentarea cerealelor obtin o bautura hranitoare si buna la gust, au descoperit berea - o importanta sursa nutritiva, apreciata de toate popoarele. Noe a luat-o pe Arca. Egiptenii au preparat-o din orz, babilonienii din grau, incasii din porumb. Chinezii o foloseau in ritualurile religioase, romanii au batut monede din argint si aur cu simbolul pretiosului orz. Intr-un text egiptean de la 1600 i.H., sunt peste 100 de retete medicale ce folosesc berea. In urma cu cativa ani, o berarie din Anglia a imbuteliat 1000 de sticle cu bere blonda numita Tutankamon, obtinuta după o reteta veche de 3200 de ani

Fabricarea berii dateaza din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscuta aproape la toate popoarele din Orientul Indepartat.

Chinezii, japonezii, ebraicii, iar apoi grecii si romanii, preparau aceasta bautura cu mult inaintea erei crestine, insa nu se stie precis cine a fabricat prima data berea, dar in era noastra se presupune ca aceasta bautura a fost fabricata de Gambrinus, fiul unui rege german din evul mediu.

Cu toată originea veche pierduta in negura istoriei, berea a fost si ramane nu atat a zeilor dupa mitologie si proverbe cat a oamenilor de pretutindeni, o bautura hranitoare si savuroasa pe care nu o poate inlocui alte bauturi.

Berea in Egiptul Antic

Nu avem cum sa trecem cu vederea prezenta berii si in civilizatia Egiptului Antic unde era o bautura tuturor: deopotriva pentru adulti, cat si pentru copii.

Pentru a intelege importanta berii in Egiptului Antic si cat era de pretuita era aceasta bautura trebuie sa avem in vedere si legendele legate de originile acestei bauturi. Vechii egipteni credeau ca insusi Osiris , zeul lumii de dupa moarte, i-a invatat pe omeni cum sa-si fabrice berea. Acesta este si unul din motivele pentru care berea nu lipsea de la ospetele si ceremoniile inchinate zeului mai sus amintit.

Excesele in consumul de bere erau la ordinea zilei in randul aristocratiei, asa ca scenele in care sclavii isi ajutatu stapanii sa vomite in timpul betiei erau considerate ca facand parte din ospat.

Mult timp s-a crezut ca berea Egiptului Antic era de calitate slaba, fabricata prin fermentarea in apa a painii. Berea astfel rezultata era mai consistenta si era considerata si aliment fiind folosita pentru plata muncii mai ales in patura saraca. Nici nobilimea nu refuza un ulcior de bere, insa de o calitata mult superioara.

Preview document

Evaluarea calității produsului bere - Pagina 1
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 2
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 3
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 4
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 5
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 6
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 7
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 8
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 9
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 10
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 11
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 12
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 13
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 14
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 15
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 16
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 17
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 18
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 19
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 20
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 21
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 22
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 23
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 24
Evaluarea calității produsului bere - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Calitatii Produsului Bere.docx

Te-ar putea interesa și

Studiu privind politica de produs la SC Bergo SA Târgu-Jiu

INTRODUCERE Politica de produs reprezintă o componentă esenţială a politicii globale de marketing întrucât nu se poate face un marketing eficient...

Băuturi Alcoolice și Nealcoolice

Capitolul 1. Băuturile alcoolice Băuturile alcoolice sunt băuturile care conțin etanol, cunoscut sub numele de alcool sau alcool etilic. Acesta,...

Evaluarea calității produsului bere

Introducere Scopul acestei lucrări este de a evalua calităţile produsului bere , un produs care face parte din categoria băuturilor alcoolice....

Evaluarea calității produsului bere brună

INTRODUCERE Berea a aparut acum cca. 6000 de ani. Vine cel mai probabil de la paine care s-a udat si a început sa fermenteze, de unde a aparut...

Berea Silva

1. Prezentarea produsului 1.1 Date despre produs In toata lumea exista peste 20.000 de feluri de bere, care sunt imbuteliate in 180 de feluri, de...

Comportamentul consumatorului - bere

Scurt istoric: A aparut acum cca. 6000 de ani. Berea vine cel mai probabil de la painea care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut...

Evaluarea calității produsului bere blondă

Introducere : Bauturile alcoolice sunt alimente facultative in alimentatia omului; totusi, ele sunt aproape nelipsite in consumul zilnic al...

Bere pentru Diabetici

Introducere Berea este o bautura aparte, chiar speciala. O tablita sumeriana de acum 6000 de ani aducea omenirii secretul fabricarii acestei...

Ai nevoie de altceva?