Etichetarea Produselor Alimentare

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 12 în total
Mărime: 146.93KB (arhivat)
Publicat de: Betina Bogdan
Puncte necesare: 7
Universitatea „Dunărea de Jos”, Galaţi Facultatea „Ingineria Produselor Alimentare” Specializarea „Biotehnologii Industriale”

Cuprins

  1. 1. Protecţia consumatorilor
  2. 2. Informarea consumatorului
  3. 3. Instituţii cu rol în protecţia consumatorului
  4. 4. Elementele prevăzute pe ambalajele celor trei produse
  5. 5. Ingredientele folosite la obţinerea celor 3 produse
  6. 6. Informaţiile nutriţionale ale celor trei produse
  7. 7. Ambalajul utilizat pentru cele 3 mărci de produse şi sistemul de ambalare
  8. 8. Raportul calitate/preţ
  9. 9. Punctaj
  10. 10. Bibliografie

Extras din referat

Protecţia consumatorilor reprezintă un ansamblu de dispoziţii legale de natură publică sau privată, care asigură respectarea drepturilor şi intereselor consumatorilor.

Se face prin publicitate şi prin sistemul de etichetare.

Publicitatea are menirea de a asigura cunoaşterea existenţei diferitelor produse şi a sortimentelor acestora, axându-se îndeosebi pe comunicarea noutăţilor, a diferitelor sisteme de ambalare, dozare şi condiţionare, precum şi a sistemului de preţuri.

Etichetarea este destinată să permită cunoaşterea mărcii, a naturii produselor, greutăţii, preţului, datei limită a consumului şi a modalităţilor de folosire etc.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor

Inspectoratul de Sănătate Publică

Direcţia Farmaceutică pentru Controlul de Stat al Medicamentelor şi Cercetării Farmaceutice

Agenţia Naţioanală Sanitar – Veterinară

Agenţia pentru Protecţia Mediului

Garada Financiară

Inspectoratul General al Poliţiei

Regia Autonomă a Registrului Auto Român

Biroul Român de Metrologie Legală

Institutul Român de Standardizare

Corpul de Control al Primăriilor.

Conținut arhivă zip

  • Etichetarea Produselor Alimentare.pptx

Alții au mai descărcat și

Ambalarea și etichetarea brânzei topite

Argument Fabricarea brânzeturilor topite a început în anul 1911 în Elveţia, folosindu-se ca materie primã brânza Emmental, care prezintã mici...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Etichetarea Alimentelor

Ambalaje pentru produsele alimentare Având în vedere faptul că dreptul alimentar reprezintă un ansamblu de reguli cu privire la...

Ambalarea și Etichetarea Produselor Alimentare - Berea

INTRODUCERE Descoperită cu mii de ani în urmă, berea a devenit în ziuă de astăzi un aliment foarte desconsumat pentru gustul său plăcut şi...

Etichetarea Produselor Alimentare

1. ARGUMENT De ce este importanta eticheta? Este o intrebare la care multi consumatori dau un raspuns vag: „pentru a stii ce mananc”, insa stim...

Te-ar putea interesa și

Etichetarea Produselor Alimentare

Introducere Cunoaşterea caracteristicilor produselor alimentare, precum data de expirare, ingredientele folosite, producătorul, cantitatea netă,...

Ambalarea și Etichetarea Nutrițională a Alimentelor - Ciocolata

Cuvinte cheie: Ambalarea; etichetarea, marfuri alimentare, ciocolata, pastrarea ciocolate, Milka, GDA-CZE, aditivi Rezumat Lucrarea isi propune...

Etichetarea Produselor Alimentare

Etichetarea produselor joacă un rol important în definirea nivelului calitativ al acestora şi la informarea consumatorilor, astfel încât aceştia să...

Etichetarea mărfurilor alimentare pe plan național

1. ETICHETA – DEFINIŢIE ŞI GENERALITĂŢI Eticheta este una dintre componentele unui comerţ civilizat. Ea prezintă produsul, având rolul de a...

Etichetarea Produselor Alimentare

CAPITOLUL 1 - INTRODUCERE 1.1. Importanţa etichetării Rolul etichetării corespunzătoare a produselor este: de a informa cu privire la mărfurile...

Studiul privind etichetarea produselor alimentare - produsul analizat napolitane cu cremă de cacao

I. Protectia consumatorilor Protecţia consumatorilor înglobează mai multe seturi de activităţi specializate, care au ca scop apărarea şi...

Etichetarea Produselor Alimentare

INTRODUCERE Practica activitatilor comerciale a impus utilizarea unui instrument essential pentru asigurarea unei comunicari rapide si precise a...

Ambalarea, etichetarea, depozitarea și transportul produselor alimentare îmbogățite în principii nutritive - margarină fortifiată cu vitamine

1. Importanta produselor alimentare funcţionale Alimentele funcţionale au apărut pentru prima dată în Japonia. Curentul s-a răspândit însă foarte...

Ai nevoie de altceva?