Etica si ambalajul alimentelor

Extras din referat Cum descarc?

Ambalajele sunt materiale care invelesc un produs sau un ansamblu de produse in timpul manipularii, transportului, depozitarii si vanzarii in scopul de a proteja, a conserva si prezenta produsele pana la momentul consumarii si utilizarii lor.
Ambalarea este un instrument de marketing. Se utilizeaza pentru a diferentia produsele unele de altele, de a le descrie si de a raspunde cerintelor legale privind etichetarea. Consumatorii tind sa aleaga produsele cu ambalaje mai atragatoare. Ambalarea este o forma de comunicare a valorilor si a mesajelor companiei. Aceasta face parte din strategia de branding si marketing a unei companii. El reprezinta totodata unul dintre elementele care pot atrage si convinge consumatorii sa cumpere o marca. Importanta ambalajului este atat de mare ,incat acesta poate contribui la succesul sau insuccesul unei afaceri. Specialisti in domeniu spun ca modul in care este prezentat produsul poate contribui in proportie de 20% la succesul acestuia
Ambalajul are numeroase roluri care pot varia in functie de marca si de categorie.
Ambalajul indeplineste un rol functional de a acoperi si proteja continutul produsului atat in magazin, cat si in casa cumparatorului. Aceasta are si un rol important ca vehicul informational, continand detalii despre ingrediente, modul de folosire, depozitare, aportul nutritiv si pret. Cumparatorii trec pe langa sute de marci atunci cand viziteaza un magazin, iar factorii estetici sunt esentiali pentru a face ca marca sa iasa in evidenta, pentru a capta atentia cumparatorilor si a face ca utilizatorii sa o poata gasi cu usurinta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Etica si ambalajul alimentelor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Okolowski, J., 2007. The Ethics of Food Advertising. The Journal of the Division of Business & Information Management. 
2. Longfield, J., 2009. Food packing. Food Ethics Council
3. Vranceanu, D., 2017. Rolul eticii in deciziile de marketing. Revista de Marketing Online 1


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!