Domeniu: Industria Alimentară
Conține 1 fișier:
pptx
Pagini : 8 în total
Mărime: 232.81KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Bejan
Puncte necesare: 5
Extras din referat
Generalităţi Amidonul este un amestec de două tipuri de polizaharide: amiloză şi amilopectină. Amiloza este formată din polizaharide ce conţin resturi de glucoză unite numai prin legături 1,4-α-glucozidice cu un grad de polimerizare între 100 şi 2000. Endo-amilazele Acest grup de enzime cunoscut ca α-amilaze desfac legăturile α-1,4-glucozidice.α-amilaza este enzima cea mai răspândită printre aerobe şi anaerobe. Exo-amilazele β-amilazele se găsesc numai în plantel superioare, cereale germinate şi negerminate, cartofi dulci, boabe de soia şi ca enzime extracelulare în unele microorganisme aerobe şi anaerobe. Ele acţionează la capătul nereducător al lanţului polizaharidic scindând resturile de maltoză.
Conținut arhivă zip
- Enzime pentru Modificarea Amidonului.pptx