Enzime pentru Modificarea Amidonului

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 8 în total
Mărime: 232.81KB (arhivat)
Publicat de: Stancu Bejan
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Generalităţi Amidonul este un amestec de două tipuri de polizaharide: amiloză şi amilopectină. Amiloza este formată din polizaharide ce conţin resturi de glucoză unite numai prin legături 1,4-α-glucozidice cu un grad de polimerizare între 100 şi 2000. Endo-amilazele Acest grup de enzime cunoscut ca α-amilaze desfac legăturile α-1,4-glucozidice.α-amilaza este enzima cea mai răspândită printre aerobe şi anaerobe. Exo-amilazele β-amilazele se găsesc numai în plantel superioare, cereale germinate şi negerminate, cartofi dulci, boabe de soia şi ca enzime extracelulare în unele microorganisme aerobe şi anaerobe. Ele acţionează la capătul nereducător al lanţului polizaharidic scindând resturile de maltoză.

Conținut arhivă zip

  • Enzime pentru Modificarea Amidonului.pptx

Te-ar putea interesa și

Rolul Utilizării Resurselor Genetice Vegetale la Crearea Soiurilor de Cartof pentru Industrializare

Introducere Cartoful prezintă o deosebită importanţă în alimentaţia oamenilor, în furajarea animalelor şi pentru prelucrări industriale. Este...

Caiet de practică - industria produselor lactate

Norme de protectia muncii in sectoarele si sectiile de activitate specifice industriei laptelui 1.1. Masuri generale Protectia muncii cuprinde...

Influența unor Adausuri de Origine Vegetală și Animală Asupra Calității Pâinii

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE PRIVIND ISTORIA ŞI DIVERSITATEA PÂINII ÎN LUME Pâinea este un aliment popular în aproape toată lumea, cu excepţia...

Oxidoreductaze și Hidrolaze Importante pentru Industria Alimentară

I. ENZIME I.1 SCURT ISTORIC Reactiile enzimatice au fost folosite din timpurile cele mai vechi pentru fabricarea vinului, a otetului, a berii si...

Tehnologia de Fabricare a Pâinii cu Adaos de Enzime Exogene

INTRODUCERE Enzimele au fost recunoscute de mult timp ca un mijloc de îmbunătăţire a procesului de procesare sau a proprietăţilor produselor...

Amilazele

I. INTRODUCERE Industria alimentară este în fapt o biotehnologie. Materiile prime agroalimentare sunt produse biologice şi implicit conservarea...

Aprecierea Merceologică a Făinii de Grâu

Cap. I PREZENTAREA SORTIMENTULUI 1.1 SCURT ISTORIC Din cele mai vechi timpuri, oamenii au învăţat să folosească cerealele în consum nu numai ca...

Tehnologia de Extracție a Amidonului de Porumb

1.Amidonul:Generalitati Amidonul este o substanţă organică, polizaharid de rezervă, specific organismelor vegetale, care se găseşte atat în...

Ai nevoie de altceva?