Determinarea Vitaminei E din Furaje

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS 2
CAPITOLUL I 4
NOTIUNI GENERALE PRIVIND FURAJELE ( NUTRETURILE ) 4 
I.1. Generalitati 4
I.2. Clasificarea nutreturilor 4
I.2.1. Suculente 5
I.2.1.1. Nutreturi verzi 5 
I.2.1.2. Nutreturi insilozate 5
I.2.1.3. Semisiloz 5 
I.2.1.4. Radacinoase 5
I.2.1.5. Tuberculi 6
I.2.2. Fibroase 6
I.2.2.1. Fanuri 6
I.2.2.2. Faina si granule din plante verzi deshidratate 6
I.2.3. Grosiere 6
I.2.3.1. Paie de cereale 6 
I.2.3.2. Cocenii de porumb 7 
I.2.3.3. Ciucalaii de porumb 7 
I.2.3.4. Vrejurile leguminoase 7 
I.2.3.5. Pleava cerealelor 7 
I.2.4. Concentrate 7
I.2.4.1. Concentrate cultivate 7 
I.2.4.2. Concentrate industriale 7
I.2.4.3. Fainuri proteice de origine vegetala 8
I.2.4.4. Fainuri proteice de origine animala 8
I.2.5. Energetice 8
I.2.5.1. Grasimi vegetale de uz furajer 8 
I.2.5.2. Grasimi animale de uz furajer 8 
I.2.5.3. Zahar furajer 9
I.2.6. Substante minerale 9 
I.2.6.1. Macroelemente furajere 9
I.2.6.2. Microelemente furajere 9
I.2.7. Aditivi furajeri 9 
I.2.7.1. Vitaminele 9
I.2.7.2. Aminoacizii 9
I.2.7.3. Colorantii 10 
I.2.8. Preparate furajere 10
I.2.8.1. Nutreturi combinate 10 
I.2.8.2. Premixuri 11
CAPITOLUL II 11
VITAMINA E 11
II.1. Distributie 11
II.2. Structura 11 
II.3. Rol biochimic 11
II.4. Proprietati 11
II.5. Carenta de vitamina E 12
CAPITOLUL III 13
CROMATOGRAFIE LICHIDA DE INALTA PERFORMANTA CU FAZA INVERSA (HPLC) 13
III.1. Factorii care influenteaza separarea in cromatografia de lichide 13
CAPITOLUL IV 15
DETERMINAREA VITAMINEI E ( TOCOFEROLUL ) DIN FURAJE PRIN METODA CROMATOGRAFICA 15
IV.1. Scop si domeniu 15 
IV.2. Principiu 15
IV.3. Reactivi 15
IV.4. Aparatura 15
IV.5. Modul de lucru 16
IV.5.1. Pregatirea probei 16
IV.5.2. Saponificare 16
IV.5.3. Extractie 16
IV.5.3.1. Extractie folosind un tub de separare 17
IV.5.3.2. Extractie folosind un aparat de extractie 17
IV.5.4. Prepararea solutiei proba pentru HPLC 17
IV.5.5. Determinare prin HPLC 17
IV.5.6. Calibrare 17
IV.5.6.1. DL acetata de tocoferol standard 17
IV. 5.6.2. DL-alfa-tocoferol standard 18
IV.6. Calcularea rezultatelor 18
CAPITOLUL V 19
CONCLUZII 19
BIBLIOGRAFIE 20


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I 
NOTIUNI GENERALE PRIVIND FURAJELE ( NUTRETURILE ) 
I.1. Generalitati 
Sunt considerate nutreturi produsele si subprodusele organice si anorganice care prin procesul de ingestie sunt folosite ca surse de hrana de catre organismul animal , fara sa dauneze asupra sanatatii si productiei acestuia 
Nutreturile utilizate in alimentatia animalelor alcatuiesc baza furajera si sunt clasificate dupa origine sau principalele lor insusiri :
I.2. Clasificarea nutreturilor
Nr.crt. Grupa nutreturilor Denumirea nutreturilor din grupa
1. 
Suculente a. nutreturi verzi
b. nutreturi insilozate
c. semisiloz
d. radacinoase
e. tuberculi
2. 
Fibroase
a. fanuri
b. faina si granule din plante verzi deshidratate
c. faina din nutreturi fibroase
3. 
Grosiere a. paie de cereale
b. coceni de porumb
c. ciucalai
d. vrejuri
e. plevuri
4. 
Concentrate a. concentrate cultivate
b. concentrate industriale
c. fainuri proteice de origine vegetala
d. fainuri proteice de origine animala
5. 
Energetice a. grasimi vegetale de uz furajer
b. grasimi animale de uz furajer
c. zahar furajer
d. glucoza
e. amidon
6. Substante minerale a. macroelemente
b. microelemente
7. 
Aditivi furajeri a. vitamine
b. aminoacizi
c. coloranti 
8. Preparate furajere a. nutreturi combinate
b. premixuri 
I.2.1. Suculente
I.2.1.1. Nutreturi verzi 
http://www.all.biz/ro/furaje-verzi
Nutretul verde provine din pajistile naturale sau cultivate destinate consumului directe de catre animale sau plante furajere destinate consumului proaspat din recoltatre mecanica Nutretul verde reprezinta hrana de baza a animalelor in timpul verii , contine substante nutritive cu valoare biologica ridicata si este usor digestibil 
I.2.1.2. Nutreturi insilozate 
http://www.graiulsalajului.ro
Insilozarea este un procedeu de conservare a plantelor verzi , in scopul asigurarii unei hrane bogate in substante nutritive si vitamine , suculenta si dietetica , la un cost redus 
I.2.1.3. Semisiloz 
Sub denumirea de semisiloz se intelege murarea plantelor furajere cand umiditatea lor este cuprinsa intre 40-50 % Metoda are avantajul obtinerii unui nutret mai bogat in substante nutritive , care se poate utiliza si in perioada avansata de gestatie la rumegatoare 
I.2.1.4. Radacinoase 
www.seminteplante.ro
Sfecla furajera este apreciata datorita digestibilitatii ridicate 85 % la rumegatoare , 92% la cabaline , 87 % la suine si 89 % la pasari 
Gulia furajera se foloseste in hrana vacilor de lapte si in hrana bovinelor de ingrasat.
Morcovul furajer este consumat cu placere de animalele tinere si este usor digestibil.
I.2.1.5. Tuberculi 
www.agropataki.ro
Se folosesc in hrana dupa fierbere si amestecat cu nutret concentrat la porci , vaci cu lapte , gaste si rate 
I.2.2. Fibroase
I.2.2.1. Fanuri 
www.amfostacolo.ro
Fanul se obtine prin uscarea naturala sau artificiala a plantelor verzi , inainte de a ajunge la maturitate fiziologica , prin reducerea umiditatii de la 80 % la 13-14 % Se foloseste in hrana ovinelor , bovinelor , cabalinelor 
I.2.2.2. Faina si granule din plante verzi deshidratate 
Deshidratarea se face la circa 800 o C , pentru inlaturarea rapida a apei din plante , folosind instalatii cu mare capacitate de incalzire Pentru a produce fainuri de fan se foloseste lucerna sau trifoiul verde , plante bogate in proteine , provitamine si saruri minerale 
I.2.3. Grosiere
I.2.3.1. Paie de cereale 
www.agricultureguide.org
Paiele sunt produse secundare ale cerealelor de toamna sau primavara ( grau , orz , secara , orez ) Ele au un continut ridicat de celuloza , deaceea sunt valorificate mai bine de rumegatoare , care digera 50 % din substanta uscata , iar cabalinele numai 30 % .


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea Vitaminei E din Furaje.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Carmen Hura - " Ghid de laborator . metode de analiza pentru produse alimentare " , Editura Cermi , Iasi , 2006 .
Marcu N. , Mierluta D. , - "Zootehie generala si alimentatie " , Editura Digital Data , Cluj - Napoca , 2006 .
Tamas V. , Serban M. , Cotrut Maria - " Biochimie medicala veterinara " , Editura Didactica si Pedagogica , Bucuresti , 1981 .
Popescu N., Popa G., Stanescu V., - " Determinari fizico - chimice de laborator pentru produsele alimentare de origine animala ", Editura Ceres , Bucuresti , 1986 .
Rotaru O. si M. Mihaiu - " Igiena veterinara a produselor alimentare - Patologie prin alimente ", Editura Todesco, Cluj - Napoca , 2002 .
http://www.scribd.com/doc/48633070/cunoasterea-nutreturilor


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!