Determinarea Vitaminei A

Extras din referat Cum descarc?

Determinarea vitaminei A 
Descoperirea de vitamina A poate fi derivat de la cercetare datand de la 1906, indicand faptul ca alti factori decat carbohidrati , proteine , si grasimi au fost necesare pentru a mentine bovine sanatoase. Deoarece "apa- solubil factorul B "( vitamina B ) a fost recent descoperit, cercetatorii au ales numele de "grasime-solubil factorul A" (vitamina A). In 1919, Steenbock (Universitatea din Wisconsin), a propus o relatie intre pigmenti galben de plante (beta-caroten) si vitamina A. Vitamina A a fost prima oara sintetizat in 1947 de doi chimisti olandeze, David Adriaan van Dorp si Jozef Ferdinand Arens.
Vitamina A (retinol sau vitamina A, retinei, iar patru carotenoide , inclusiv beta-caroten ) este o vitamina care este nevoie de retinei a ochiului, in forma unui metabolit specific, molecula de lumina absoarbe retiniene , care este necesar atat pentru scazut -lumina ( scotopic viziune) si viziune de culoare . Vitamina A, de asemenea, functioneaza intr-un rol foarte diferite ca forma oxidat ireversibil de retinol cunoscut sub numele de acid retinoic , care este un important hormon-ca factor de crestere pentru epiteliale celule si altele.
In alimente de origine animala, principala forma de vitamina A este un ester , in principal palmitat de retinil , care este convertit la retinol (chimic un alcool ), in intestinul subtire. Functiile de retinol formular ca o forma de depozit de vitamine, si pot fi convertite la si de la ei vizual activ aldehida forma, retinei . Acidul asociata (acid retinoic), un metabolit care poate fi sintetizat ireversibil de vitamina A, vitamina are doar o activitate partiala, si nu in functie de nivelul retinei pentru ciclul vizuale. 
Toate formele de vitamina A au un beta-ionone inel de la care un isoprenoid lant este atasat, numit un grup de retinil. Ambele caracteristici structurale sunt esentiale pentru activitatea de vitamina, pigmentul portocaliu din morcovi - beta-caroten - poate fi reprezentat ca doua grupuri de retinil conectate, care sunt utilizate in organism pentru a contribui la un nivel de vitamina. alfa-caroten si gama- caroten au, de asemenea, un grup de retinil singur, ceea ce le da o oarecare activitate de vitamina. Nici unul dintre celelalte caroten au activitate de vitamina. Carotenoide beta- criptoxantina dispune de un grup de ionone si are o activitate de vitamina la om. 
Vitamina A poate fi gasit in doua forme principale de alimente : 
o Retinolul , forma de vitamina A absorbit atunci cand mananca surse de alimentare de origine animala, este un galben, grasime-solubil substanta. Deoarece formularul de alcool pur este instabil, vitamina se gaseste in tesuturile intr-o forma de ester de retinil. Acesta este, de asemenea, produs comercial si administrata ca esteri, cum ar fi acetat de retinil sau palmitat . 
o Caroteni alfa-caroten, beta-caroten si gamma-caroten functioneaza ca vitamina A la ierbivorele si animale omnivor, care detin enzima necesare pentru a converti acesti compusi la retinei . In general, sunt carnivore convertoare sarace ale ionine care contin carotenoizi, si carnivore pure, cum ar fi pisici si dihori domestici nu dispun de beta-caroten 15,15 '-monooxygenase si nu se poate converti orice carotenoide a retinei (rezultat in nici una dintre carotenoizi fiind forme de vitamina A pentru aceste specii).
Echivalente de retinoizi si carotenoide (UI) 
Deoarece unele carotenoide pot fi convertite in vitamina A, incercari au fost facute pentru a determina cat de mult din ele in dieta este echivalenta cu o suma anumita de retinol, astfel incat se pot face comparatii de beneficiul de diferite produse alimentare. Situatia poate fi confuz, deoarece echivalente acceptate s-au schimbat. Timp de multi ani, un sistem de echivalente in care o unitate internationala (UI) a fost egal cu 0,3 micrograme de retinol, 0,6 micrograme de ?-caroten, sau de 1,2 micrograme de alte carotenoide provitamina A, a fost folosit. Mai tarziu, o unitate numit echivalent retinol (RE), a fost introdus. Inainte de 2001, unul RE corespundea micrograme retinol 1, 2 g ?-caroten dizolvat in ulei (acesta este numai partial dizolvata in cele mai multe pastile de suplimente nutritive, datorita solubilitatii foarte saraci, in orice mediu), 6 g ?-caroten in alimente normale ( deoarece nu este absorbit, precum si atunci cand in uleiuri), si 12 micrograme, fie ?-caroten , ?-caroten , sau ?- criptoxantina in produsele alimentare. 
Mai nou de cercetare a aratat ca absorbtia de provitamina A de carotenoide este doar jumatate la fel de mult ca sa crezut anterior. Ca urmare, in 2001, SUA Institutul de Medicina a recomandat o noua unitate, activitate echivalenta retinol (RAE). Fiecare micrograme RAE corespunde micrograme retinol 1, 2 g de ?-caroten in ulei, 12 g de "dietetic", beta-caroten, sau 24 micrograme de alte trei dietetice provitamina-A carotenoizi. 
Deoarece conversia de retinol de carotenoide provitamina de catre organismul uman este reglementata in mod activ de catre suma de retinol la dispozitia organismului, conversiile se aplica strict doar pentru vitamina A-deficit de oameni. Absorbtia de provitamine depinde in mare masura de cantitatea de lipide ingerate cu provitamina, lipide creste absorbtia de provitamina. 
Concluzia care poate fi trasa de cercetare noi este faptul ca fructele si legumele nu sunt la fel de utile pentru obtinerea de vitamina A, asa cum a fost gandit, cu alte cuvinte, UI ca aceste alimente au fost raportate sa contina au fost in valoare de mult mai putin decat acelasi numar de UI de grasime, uleiuri si dizolvate intr-o anumita masura () suplimente. Acest lucru este important pentru vegetarieni , ca orbirea de noapte este raspandita in tarile in care carnea de putin sau vitamina A-fortificate alimente sunt disponibile. 
O proba vegan dieta pentru o zi, care ofera suficiente de vitamina A a fost publicat de catre Consiliul pentru Alimentatie si Nutritie .Pe de alta parte, valorile de referinta pentru retinol sau echivalentele sale, oferite de Academia Nationala de Stiinte , au scazut. ADR (pentru barbati) din 1968 a fost de 5000 UI (1500 retinol micrograme). In 1974, ADR a fost stabilit la 1000 RE (1000 micrograme retinol), in timp ce acum aporturile de referinta alimentar este de 900 RAE (900 micrograme sau 3000 UI retinol). Acest lucru este echivalent cu 1800 micrograme de ?-caroten supliment (3000 UI) sau de 10800 g de ?-caroten in alimente (18000 UI).


Fisiere in arhiva (2):

  • Determinarea Vitaminei A.docx
  • Determinarea Vitaminei A.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!