Legenda spune ca parintele salamului de Sibiu este un italian, Filippo Dozzi, care a deschis la Sinaia o fabrica de salamuri la inceputul secolului 20. Salamul a fost fabricat numai iarna de catre mezelarii priceputi proveniti din Sibiu si marginimile sale.La export, salamul era trecut prin vama Sibiu, acesta fiind motivul pentru care denumirea i-a ramas Salam de Sibiu. Asemenea celor mai nepretuite valori romanesti, reteta originala a Salamului de Sibiu a fost transmisa pe cale orala de mesterii din ale caror maini a luat nastere acest salam. In cele ce urmeaza va vom prezenta o reteta deosebita a Salamului de Sibiu, o reteta ce se realiza in vechile fabrici de industrializarea carnii de la 1965.
Produs pe baza unei retete vechi cu carne de porc atent selectionata,asezonat cu condimente naturale traditionale. Rezultatul este un salam gustos, pe care macelarii il produc cu grija printr-un proces ce dureaza aproape 90 de zile, in care aroma delicate a fumului este combinata intr-un mod placut cu parfumul nobil al mucegaiului Penicillium Nalgiovesis.
Ca sa simtiti din plin gustul salamului de Sibiu, taiati-l in felii cat mai subtiri, deoarece taiat in felii groase isi pierde savoarea.
1) DIAGNOSTIC
Tabel. 1 COSTURI DIRECTE
Denumire Cost (lei) Criteriu de repartizare U.M.
Materii prime+Materii auxiliare 733120 Consum luna
Tabel.2 COSTURI INDIRECTE
Nr. Ctr Denumire Cost (lei) Criteriu de repartizare U.M.
1. Amortizare 890,73 Consum
2. Total cost salariale 35828 luna
3. Utilitati 11420 Consum luna
4. Total 48138,73
Tabel. 3 COSTURI CU UTILITATILE
Nr. Ctr. Denumire Cantitate Pret unitar (lei) Pret total (lei)
1. Apa 2700 1,4 m? 3780
2. Energie electrica 28000 0,17 kwh 4760
3. Gaz 12000 0,24 m? 2880
4. Total 11420
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.