Determinarea indicelui de refracție al unei lamele cu fețe plan-paralele

Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
Indicele de refractie este folosit pentru determinarea puritatii substantelor lichide, solide sau gazoase.
Microscopia reprezinta o metoda optica, optoelectronica sau electronica de analiza structurala. Scopul microscopiei este acela de a face vizibile clar doua puncte apropiate de pe o proba sau de un obiect care in mod obisnuit nu pot fi distinse cu ochiul omenesc. Analiza microscopica se efectueaza cu aparate denumite microscoape.
Scopul lucrarii: 
Scopul lucrarii este de a ne familiariza cu metodele si aparatele de masurare a indicelui de refractie al unei lamele cu fete plan-paralele.
Descrierea microscopului:
Microscopul este un instrument optic alcatuit din doua sisteme optice- obirectivul si ocularul - care formeaza imagini virtuale marite pentru obiectele mici, permitand distingerea unor detalii ce nu se pot vedea cu ochiul liber.
Principiul de functionare al microscopului - formarea de imagini cu acest instrument este prezentat mai jos:
Daca distantele focale ale obiectivului si ocularului sunt f_1 si respective f_1, distanta focala a microscopului (f) va fi:
f=(f_1.f_1)/?
? fiind distanta dintre focarele interioare ale celor doua sisteme optice ce alcatuiesc microscopul.
Cea mai mica distanta dintre doua puncte (puncte care pot fi observate separate prin microscop) o vom nota cu ajutorul relatiei:


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinarea indicelui de refractie al unei lamele cu fete plan-paralele.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!