Determinarea Aflatoxinei HPLC

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 14 în total
Mărime: 2.02MB (arhivat)
Publicat de: Costel Chivu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Aflatoxinele alcătuiesc o familie de toxine fungice produse în special de două specii de Aspergillus care sunt abundente în zone călduroase şi cu climat umed:

Aspergillus flavus - este prezentă pretutindeni, produce aflatoxine B.

Parasiticus -produce ambele aflatoxine B şi G, are o distribuţie mai limitată.

Majoritatea culturilor în care se se produc aflatoxine sunt cele de cafea, arahide, porumb, alune, condimente şi seminţele de bumbac, culturi în care Aspergillus flavus se poate asocia uşor . Aceasta nu poate fi distrusa prin fierbere sau prin metabolism.

Nivelul maxim admis de aflatoxine in unele produse cerealiere este:

- Cereale, produse cerealiere B1 – 2 μg/kg;

B1+B2+G1+G2 – 4 μg/kg

- Porumb după tratamente fizice B1 – 5 μg/kg;

B1+B2+G1+G2 – 10 μg/kg

- Cereale procesate pentru copii B1 – 0,1 μg/kg

Temperaturile ridicate favorizeaza dezvoltarea aspergiliilor toxigene in timpul infloritului / polenizarii / dezvoltarii bobului de porumb iar seceta (stress hidric) induce biosinteza aflatoxinelor in fungii infectanti.

Pentru a determina prezenta aflatoxinelor, trebuie acordata o importanta deosebita si obtinerii unei probe reprezentative (in primul rand datorita distributiei inegale a acestora in materialul de analizat), pregatirii probelor si in final analizei in sine. Proba trebuie supusa unei extractii a toxinei si apoi purificata pentru a indeparta excesul de eluent si substantele straine.

Extractul purificat se supune apoi analizei pentru a determina tipul si cantitatea de aflatoxina prezenta in materialul de analizat.

Exista mai multe metode de determinare a aflatoxinelor, dintre care amintim:

coloanele de imunoafinitate

Kobra cell-celula electrochimica asezata intre coloana cromatografica si detector

Testele Elisa-teste imunoenzimatice competitive pentru analizarea matricilor alimentare in vederea monitorizarii continutului de aflatoxine

Conținut arhivă zip

  • Determinarea Aflatoxinei HPLC.ppt

Alții au mai descărcat și

Ochratoxina A

1.Originea şi structura. Derivaţii Ochratoxina este o familie de toxine care conţine uneori, o isocoumarină clorurată cuplată printr-o legătură...

Micotoxine prezente în sucul de mere - patulin

MICOTOXINELE O problema veche, dar noua pentru siguranta alimentara Rezumat În lucrare sunt prezentate câteva micotoxine ce pot aparea în...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Determinarea Aflatoxinelor din Produsele Alimentare - Metode de Analiza și Echipamente Moderne

INTRODUCERE Conditia cea mai importanta la care trebuie sa raspunda un produs alimentar este lipsa de nocivitate, deoarece altfel, din produs util...

Ai nevoie de altceva?