Deshidratarea osmotică a fructelor

Referat
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 12 în total
Mărime: 84.30KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Facultatea: Biotehnologii Specializarea: Biotehnologie si siguranta alimentara

Extras din referat

CONSIDERATII GENERALE :

CONSERVAREA PRODUSELOR ALIMENTARE: ansamblul de metode sau tratamente si operatii prin care creste durata de pastrare a unor produse alimentare in vederea reglarii proceselor biochimice a alimentelor ce provin din organisme vii si impiedicarii proceselor determinate de microorganisme.

PROCEDEE DE CONSERVARE: - alese in functie de natura alimentului si de conditiile de pastrare, ele se impart in:

a. procedee prin frig,

b. prin deshidratare,

c. prin incalzire,

d. alte metode de conservare

CONSERVAREA PRIN DESHIDRATARE – ASPECTE GENERALE :

DESHIDRATAREA • reprezinta reducerea continutului de apa din produs

• se realizeaza prin evaporarea apei pana la valoarea aw < 0,7

• eliminarea apei din alimente trebuie dirijata in asa fel incat coloizii hidrofili sa-si mentina capacitatea de rehidratare

METODA ASIGURA stagnarea activitatii enzimelor si oprirea activitatii microorganismelor.

CONSERVAREA PRIN DESHIDRATARE – ASPECTE GENERALE :   

Conditiile principale ale deshidratarii sunt: - un nivel de temperatura care sa asigure evaporarea apei; - o suprafata de contact cu aerul maxim posibila; - circulatia aerului pentru eliminarea vaporilor de apa rezultati.

Principalele metode de deshidratare sunt: uscarea naturala, deshidratarea dirijata in instalatii speciale la presiune normala, deshidratarea in pat fluidizat, concentrarea in vid, liofilizarea (criodesicarea sau criosublimarea).

Conținut arhivă zip

  • Deshidratarea Osmotica a Fructelor.ppt

Alții au mai descărcat și

Conservarea prin Refrigerare

Introducere Carnea Este Un Aliment Valoros In Alimentatia Omului Deoarece Contine Proteine De Calitate Superioara Fiind Bogata In Aminoacizi...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Procesarea Laptelui cu Ajutorul Microundelor

1. Considerații generale Din punct de vedere fizico-chimic laptele constituie un sistem dispers eterogen, în care sărurile minerale şi lactoza...

Deshidratarea legumelor și fructelor

Uscarea produselor vegetale este procesul tehnologic prin care se îndepărtează o anumită cantitate de apă, în urma cărui fapt se realizează o stare...

Conservarea prin Sărare

1. ASPECTE GENERALE ALE CONSERVARII Conservarea reprezinta operatia sau tratamentul aplicat produselor alimentare prin care se impiedica alterarea...

Procese și Tehnologii de Uscare

PROCESE SI TEHNOLOGII DE USCARE A PRODUSELOR AGRO-ALIMENTARE 1.1 Uscarea convectivă a produselor agricole forma modernă şi economică de păstrare...

Te-ar putea interesa și

Conservanți folosiți în industria alimentară

Cererea tot mai mare de produse alimentare care se inregistreaza duce la o supraproductie si o oferta variata din partea producatorilor alimentari....

Gem de Gutui

STUDIU DE LITERATURĂ 1.1Conservarea legumelor şi fructelor Datorită compoziţiei lor chimice, legumele şi fructele sunt supuse alterării. Factorii...

Tehnologii (instalații utilaje, parametrii de operare) de conservare cu ajutorul presiunilor scăzute (VID) a proteinelor vegetale - sisteme tip gigavac și similare

Capitolul I GENERALITĂŢI DESPRE CONSERVARE 1.2 Introducere Conservarea produselor alimentare constituie o verigă importantă în asigurarea...

Metode și tehnici de conservare, ambalare și design în industria alimentară

CAP.1 PRINCIPALELE METODE UTILIZATE IN CONSERVAREA PRODUSELOR AGROALIMENTARE Conservarea produselor alimentare constituie o verigă importantă în...

Mixul de Înghețată

Mixul de înghețată Acesta este un ulei-în-apă, emulsie compusă din 10-12% grăsime dispersată într-o soluţie apoasă care conţine proteine şi unele...

Deshidratarea Usturoiului

1. Intoducere Alimentul este unul din factorii de mediu cu influenta majora asupra sanatatii omului,de calitatea,cantitatea si felul produselor...

Conservarea cărnii

- CONSERVAREA PRODUSELOR ALIMENTARE Se numeste conservare ansamblul de metode sau tratamente si operatii prin care creste durata de pastrare a...

Produse Forestiere

CURSUL NR 1 1ASPECTE GENERALE 1.1. Natura produselor nelemnoase şi definirea termenilor Produsele nelemnoase ale pădurii sunt resurse materiale...

Ai nevoie de altceva?