Decorarea Coktail-urilor

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 22 în total
Mărime: 3.84MB (arhivat)
Publicat de: Luca Sandu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Cocktail-ul este o bautura preparata, usor amaruie sau dulceaga, savuroasa, aromatizata, racoritoare care in zilele noastre este degustata oricand cu mare placere. Cocktail-urile se prepara usor si se pot servi cu placere oriunde si oricand.

Un cocktail este un fel de bautura amestecata, care contine unul sau mai multe tipuri de alcool, arome unul sau mai multe lichioruri, sucuri de fructe, sosuri, miere, lapte, smantana sau condimente etc. Cocktailul a devenit popular in timpul Prohibitiei din SUA. In timpul acesteia, arta amestecarii bauturilor a devenit din ce in ce mai necesara pentru a masca gustul alcoolului casnic. Unul dintre cele mai vechi cocktailuri cunoscute, Sazerac, bazat pe coniac, dateaza din anii 1850, New Orleans, cu 70 de ani anterior Prohibitiei.

Pentru cocktailurile cu fructe sau cele pentru desert puteti sa udati marginea paharului (aprox. 1 cm) cu apa, suc de lamaie sau portocala, apoi tineti-l cu capul in jos intr-o farfurie plina cu zahar. Pentru ca marginea paharului sa capete o nuanta rozalie, atunci umeziti buzele paharului cu suc de portocale.

Conținut arhivă zip

  • Decorarea Coktail-urilor.pptx

Ai nevoie de altceva?