De ce suntem alergici la unele alimente

Extras din referat:

Alergia alimentara este un raspuns anormal la un aliment, mediat de sistemul imunitar.

In mod obisnuit, sistemul imunitar contribuie la mentinerea sanatatii prin apararea organismului impotriva atacului daunator al bacteriilor si virusurilor.

In cazul unei alergii alimentare, sistemul imunitar identifica anumite alimente ca fiind daunatoare si produce o reactie alergica in momentul ingestiei lor.

Alergiile alimentare se intalnesc mai frecvent la copii (intre 6% si 8%) decat la adulti (2%).

Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul imunitar si aparatul digestiv al copiilor nu sunt complet dezvoltate.

Cu cat este un aliment mai comun, cu atat este mai mare probabilitatea ca oamenii sa fie alergici la el. De exemplu, alergia la orez se intalneste in Japonia, iar cea la cod, in Scandinavia.

Cand un aliment care genereaza o reactie alergica este ingerat pentru prima data, sistemul imunitar nu recunoaste substanta respectiva si o considera straina (alergen). Organismul reactioneaza prin formarea de anticorpi specifici impotriva alimentului respectiv. In momentul in care acel aliment este din nou consumat, anticorpii ataca alergenul, eliberand histamina si alte substante chimice care provoaca simptomele unei reactii alergice.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • De ce suntem alergici la unele alimente.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
608.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
alergie, reactii adverse, alimente
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Profesorului:
S.L. Dr. Ing. Octavian Barna
Sus!