Culturi Starter Utilizate in Industria Laptelui

Extras din referat Cum descarc?

La obtinerea culturilor starter trebuie sa avem in vedere in mod deosebit urmatoarele:
- mediul de cultura (laptele) ;
- tratamentul termic aplicat laptelui;
- conditiile de incubare;
- interactiunile dintre speciile/tulpinile din cultura starter;
- eventualele infectari cu bacteriofagi;
- instabilitatea culturilor starter de bacterii lactice.
De la inceput, facem precizarea ca prin cultura starter intelegem culturile obtinute din cultura pura stoc (inocul) prin diferite pasaje. Culturile starter sunt folosite la fabricarea unor produse acide, smantana, unt, branzeturi.
Culturile starter de bacterii lactice utilizate in industria laptelui pot fi clasificate in mezofile si termofile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Culturi Starter Utilizate in Industria Laptelui.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă gratuit acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.


Hopa sus!