Culturi Starter Utilizate în Industria Laptelui

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La obtinerea culturilor starter trebuie sa avem in vedere in mod deosebit urmatoarele:

- mediul de cultura (laptele) ;

- tratamentul termic aplicat laptelui;

- conditiile de incubare;

- interactiunile dintre speciile/tulpinile din cultura starter;

- eventualele infectari cu bacteriofagi;

- instabilitatea culturilor starter de bacterii lactice.

De la inceput, facem precizarea ca prin cultura starter intelegem culturile obtinute din cultura pura stoc (inocul) prin diferite pasaje. Culturile starter sunt folosite la fabricarea unor produse acide, smantana, unt, branzeturi.

Culturile starter de bacterii lactice utilizate in industria laptelui pot fi clasificate in mezofile si termofile.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Culturi Starter Utilizate in Industria Laptelui.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 109 cuvinte
Nr caractere:
6 719 caractere
Marime:
13.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
industria laptelui, bacterie
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Profesorului:
Ioan Tenu
Sus!