Cultivarea in Vitro a Trandafirilor

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Trandafirii sunt unele dintre cele mai importante plante ornamentale din lume , folosite pentru o perioada lunga de timp cel mai adesea in scopuri ornamentale, medicinale si aromatice.Multiplele rapoarte de studiu in vitro arata formarea si inducerea de flori de Rosa hybrida L. cv. 'Red Masterpiece' cu numarul maxim de 5 lastarilor pe explant pe mediu MS suplimentat cu 3 mg / l BA si 1 mg / l kinetin, urmate de inductie de flori care contin mediu MS 2 mg / l BA de 9 saptamani. Mugurii de inradacinat cresc rapid privind mediu SM  1/4  lipsit de regulatorii de crestere.Lastarii de cultura in temeiuri diferite "photoperiods" nu au flori. Plantele inradacinate au fost intarite si stabilite in ghivece cu 100% sanse de supravietuire
Prezentare
Trandafirii sunt unele dintre cele mai importante plante ornamentale pentru o lunga perioada de timp,din lume. Acestea fac parte din familia Rosaceae si sunt cultivate in intreaga lume ca plante sadite ,folosite ca flori taiate, regasite si in gradini acasa. Rose este un arbust important de flori perene ,sau vita de vie din genul Rosa.Familia Rosaceae contine peste 100 de specii si vine intr-o varietate de culori.
Trecerea de la stadiu vegetativ la stadiul de reproducere, de crestere este unul dintre evenimentele cele mai critice in viata unei plante. Un sistem de inflorire in vitro, este considerat a fi un instrument convenabil de a studia aspecte specifice ale mecanismelor de inflorire si a intregului proces de reproducere, cum ar fi initierea florilor, dezvoltarea florala, de organe 
(Goh, 1992).Au fost raportate mai multe incercari de succes pentru a induce inflorirea trandafirilor in vitro. (Vu et al., 2006; Wang et al., 2002).
Punerea in aplicare a "cytokinins photoperiod" si timpul subculturii de a promova inflorirea in vitro este bine documentat in mai multe specii de plante, inclusiv trandafiri (Vu et al., 2006; Wang et al., 2002).Studiul a urmarit sa dezvolte un protocol pentru inflorirea in vitro a plantei Rosa hybrida L. cv. "Red Masterpiece " cu scopul de a oferi confort pentru a studia aspectele specifice ale infloririi si mecanismului de reproducere al acestui soi important.
Materiale si metode 
Materiale vegetale,
Hybrida Rosa L. cv. "Red Masterpiece "a fost utilizat in experiment. Explantele nodale care contin muguri laterale ale"Trandafirilor rosii Masterpiece" au fost taiate in segmente de 3 cm si se spala in apa pentru a elimina murdaria de la terenul cultivat. 
Aceste segmente de suprafata au fost dezinfectate la suprafata folosind etanol 70% pentru 15 sec si apoi imersate in inalbitor de rufe comercial CloroxTM solutie (5,25% NaOCl) cu 20% (v / v) continand 2 picaturi de Tween-20 emulgator ajutand la umectare timp de 20 min.Explantele ulterior sterilizate au fost clatite cu apa distilata de 2-3ori.Inainte de a fi transferate in mediul de cultura explantele au fost impodobite de piese lungi de1 cm . 
Conditiile si mediu de cultura
Pentru a pregati mediul de cultura s-a folosit MS (Murashige si Skoog, 1962) sarurile completate cu zaharoza de 3% si 0.82% agar (MermaidTM) .PH-ul a fost ajustat la 5,8 cu NaOH 1 N sau cu HCl 1 N inainte de autoclavarea de la 1.05 kg/cm2, 121 ? C timp de 20 min.Culturile s-au mentinut intr-o camera de cultura la temperatura aerului de 25 +- 1? C in prezenta luminii.Platforma cuprinde 20 borcane de sticla si fiecare borcan (115 ml capacitate) contine un explant de 1 cm lungime si 20 ml de mediu de regenerare necesar dezvoltarii culturii timp de 3 saptamani. Dupa acceea explantele regenerate au fost mutate p un mediu proaspat adaugandu-se regulatori de crestere care prin inradacinarea explantelor acestia vor folosi la cresterea normala a plantelor.Dupa dezvoltarea lungimii necesare a lastarilor si radacinilor plantelor ,acestea au fost transferate in borcane de 330ml continand vermiculite sterile care sporesc intarirea plantelor ,timp de 2 saptamani. 
Influenta kinetinei si a BA in procesul de inflorire in vitro
Pentru a testa efectul de BA (N6-benziladenina) si kinetinei privind inflorirea in vitro,explantele nodale au fost cultivate pe medii de cultura MS ce contin 0, 1, 2, sau 3 mg / l BA si kinetina ,fiekre singure sau combinate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cultivarea in Vitro a Trandafirilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!