Cresterea Animalelor Domestice in Sistem Ecologic - Cresterea Ovinelor

Cuprins referat Cum descarc?

1. Agricultura ecologica 3
1.1. Ce presupune agricultura ecologica- 3
1.2. Principiile agriculturii ecologice 3
1.3. Ce face un producator in agricultura ecologica- 3
2. Cresterea ovinele in sistem ecologic 5
2.1. Produse lactate organice 8
3. Ce este un produs bio- 9
BIBLIOGRAFIE 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Agricultura ecologica
Agricultura ecologica urmareste obtinerea de alimente prin metode de cultura care respecta mediul inconjurator, adica excluzand utilizarea pesticidelor si ingrasamintelor chimice de sinteza.
1.1. Ce presupune agricultura ecologica?
- reciclarea materiei organice naturale ;
- rotatia culturilor;
- respectarea bunastarii animalelor;
- respectarea unui echilibru intre microorganismele care populeaza solul.
Ce metode si tehnici sunt specifice agriculturii ecologice?
- fertilizarea solului cu ingrasaminte organice (balegar, ingrasaminte verzi si composturi, ingrasamintele chimice solubile fiind interzise);
- acoperirea solului (se asigura astfel protectia impotriva uscarii lui);
- folosirea de ingrasaminte minerale naturale (fosfati, praf de roca,calciu provenit din var, ingrasaminte din alge marine);
- rotatia culturilor - in cicluri de 6 sau 12 ani (pentru a da sanse solului sa nu se deterioreze - monoculturile fiind interzise);
- araturi usoare si nu foarte adanci (15-18 cm, fara rasturnarea brazdelor);
- dezburuienare mecanica, manuala sau termica;
- inlaturarea parazitilor prin mijloace ecologice.
1.2. Principiile agriculturii ecologice
- produce alimente de inalta calitate nutritiva;
- respecta si protejeaza ecosistemele naturale si diversitatea lor genetica;
- promoveaza si diversifica ciclurile ecologice in sanul sistemelor agrare, respectand microorganismele, flora si fauna solului;
- mentine si amelioreaza fertilitatea solului prin folosirea de ingrasaminte naturale (balegar, ingrasaminte verzi si compost);
- utilizeaza resurse naturale si reinnoibile regionale;
- asigura pentru animalele din crescatorii conditii pentru ca acestea sa isi poata exterioriza comportamentul specific;
- mentine diversitatea genetica a sistemelor agrare;
- asigura pentru agricultori un castig suficient si un mediu de lucru sanatos si sigur;
- tine cont de impactul tehnicilor de cultura asupra mediului si asupra oamenilor.
1.3. Ce face un producator in agricultura ecologica?
Un agricultor ,,conventional" poate deveni practicant al agriculturii ecologice dupa o anumita perioada tranzitorie, numita ,,conversie".
In aceasta perioada agricultorul trebuie sa inceapa sa aplice principiile productiei ecologice. Perioada de conversie este de doi ani, inainte de semanat in cazul culturilor anuale si de trei ani in cazul culturilor perene, cu exceptia pasunilor.
Fertilitatea terenurilor utilizate in agricultura ecologica trebuie mentinuta si imbunatatita prin introducerea in rotatia culturilor a plantelor leguminoase, a plantelor cu radacini profunde sau folosirirea ingrasamantului verde. Agricultorii pot utiliza in egala masura incorporarea de substante ecologice in sol, sub forma de compost sau nu, in conformitate cu principiile agriculturii ecologice. Pot fi utilizate produse derivate provenind din fermele de animale (de ex. balegarul de curte) daca acestea provin din unitatile de crestere a animalelor care respecta regulile nationale existente sau, in absenta acestora, practicile internationale recunoscute referitoare la productia animaliera ecologica.
Bolile, daunatorii si buruienile vor fi combatute prin imbinarea urmatoarelor masuri: alegerea de specii si varietati tolerante sau rezistente, un asolament corespunzator, procedee mecanice si fizice de combatere, protejarea entomofaunei utile prin asigurarea de conditii favorabile cum ar fi: garduri vii, locuri pentru cuibare, lansare de pradatori, arderea cu flacara a buruienilor.
Cresterea animalelelor reprezinta o parte integranta a fermelor ce practica agricultura ecologica. Productia animaliera trebuie sa contribuie la echilibrul sistemelor de productie agricola prin respectarea cerintelor nutritive ale culturilor si prin imbunatatirea materiei organice a solului. In acest fel poate contribui la stabilirea si mentinerea interdependentei sol-planta, plantaanimal si animal-sol.
Cresterea animalelor in cadrul fermelor ecologice este o activitate legata de pamant. Animalele trebuie sa aiba acces la suprafete de exercitiu in aer liber, iar numarul acestora pe unitatea de suprafata, trebuie limitat pentru asigurarea unui sistem integrat intre productia animaliera si productia vegetala. In acest mod se reduce la minim orice forma de poluare a solului, a apelor de suprafata si a celor freatice. Numarul de animale se stabileste in functie de suprafata disponibila, in scopul evitarii pasunatului intensiv si eroziunii solului. Utilizarea ingrasamintelor naturale de la aceste animale nu trebuie sa aiba efecte poluante asupra mediului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cresterea Animalelor Domestice in Sistem Ecologic - Cresterea Ovinelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://stiinte.ulbsibiu.ro/sociologie/Detalii%20cerc_dezv_finantate/Fondul%20Europa_2005/Ghidul%20oierului%20european/04_Capitol%203.pdf
http://didu.ulbsibiu.ro/postdoc/campus15martie2012/muntean.pdf


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!