Conținutul și Proprietățile Glucidelor din Produselor Alimentare

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1218
Mărime: 15.86KB (arhivat)
Publicat de: Flaviu Ghinea
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1.Clasificarea alimentelor după conţinutul glucidic

- Consumabile fără restricţii

» carne, peşte, ouă, brânzeturi fermentate;

» unt, smantana, ulei;

» zarzavaturi.

- Permise limitat (cântărind şi calculând conţinutul în glucide)

Pentru a nu depăşi cele 250 g glucide permise zilnic, trebuie cântărite fructele, legumele uscate şi pâinea: maxim două fructe pe zi, la sfârşitul mesei; 1- 2 porţii de legume uscate şi maxim 100 g de pâine albă.

» lapte şi lactate proaspete: iaurt, lapte bătut, brânză de vaci, urdă, caş dulce

» fructe şi legume cu 5% glucide: ardei graşi, castraveţi, conopidă, ciuperci, fasole verde, vinete, pepeni, lămâi, grapefruit

» fructe şi legume cu 10% glucide: ceapă, morcovi, praz, gulii, ţelină, sfeclă, căpşuni, portocale, mandarine, fragi, mere, cireşe de mai

» fructe cu 15% glucide: cireşe de vară, mere ionatan

» legume şi leguminoase cu 25% glucide: cartofi, fasole, mazăre, bob, linte (fierte)

» pâine intermediară – 50% glucide (păinea albă conţine 60% glucide iar pâinea graham 45%)

» mămăliguţă – 12,5% glucide

» paste făinoase fierte – 20% glucide

» orez fiert – 20% glucide (nefiert orezul conţine 75%)

Alimente ce trebuie evitate

» dulciuri concentrate: zahăr, miere de albine, gem, rahat, dulceaţă, îngheţată, ciocolată

» fructe cu 20% glucide, bine coapte sau uscate: struguri, prune, pere Bergamotte, banane, curmale, stafide, smochine

» băuturi răcoritoare care conţin zahăr: siropuri, pepsi, cola

» băuturi alcoolice bogate în glucide: lichior, vermut, vin fiert

2.Definiţia glucidelor

Glucidele (zaharide) sunt substanţe organice mai uşor asimilabile. Au un înalt conţinut caloric cu efect prompt rapid, nu necesită o digestie grea şi furnizează energie imediat transformabilă în căldură sau acţiune. Din această cauză o alimentaţie bogată în glucide este recomandată atleţilor şi celor ce desfăşoară activităţi obositoare sau în climat rece.

Din punct de vedere chimic ele sunt formate din C, H, O. Au formula (CH2O)n. De aici numele de carbohidraţi.

Preview document

Conținutul și Proprietățile Glucidelor din Produselor Alimentare - Pagina 1
Conținutul și Proprietățile Glucidelor din Produselor Alimentare - Pagina 2
Conținutul și Proprietățile Glucidelor din Produselor Alimentare - Pagina 3
Conținutul și Proprietățile Glucidelor din Produselor Alimentare - Pagina 4
Conținutul și Proprietățile Glucidelor din Produselor Alimentare - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Continutul si Proprietatile Glucidelor din Produselor Alimentare.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Degradarea termică a zaharurilor

Glucidele Sunt substanțe cu funcțiuni mixte,care conțin în molecula lor grupări hidroxilice și grupări carboxilice.Ele polihidroxialdehide și...

Chimie alimentară - acizi grași saturați vs acizi grași nesaturați

CAP.1 CE SUNT GRASIMILE SI IMPORTANTA LOR IN ORGANISM 1.1 Ce sunt grasimile? Multi oameni asociaza notiunea de grasime cu notiunea de nesanatos,...

Te-ar putea interesa și

Strategii Alimentare

1. Norme alimentare. Configuraţia alimentaţiei echilibrate Pe plan mondial proliferează două aspecte nutriţionale fundamentale opuse, cu caracter...

Proiect de evaluare finală

PSIHOLOGIA EDUCAŢIEI • Inteligenţele multiple; • Dezvoltarea psihologică. Cap. 1. Inteligenţele multiple 1.1.Delimitări conceptuale...

Metode fizico-chimice pentru verificarea calității produselor alimentare

1. Recoltarea şi păstrarea pentru analize a probelor de alimente Pentru obţinerea unor rezultate conform cu realitatea este deosebit de important...

Clătite

Întroducere A se alimenta înseamnă a satisface nevoile organismului în materie de apă, proteine, glucide, lipide și vitamine, cu scopul de a...

Controlul de calitate pe flux tehnologic - Chiflă simplă

Capitolul 1 Prezentarea generala a chiflei 1.1.Definiție Chifla este un produs alimentar preparat din făină, drojdie comprimată și sare de...

Starea de nutriție a adulților din Brașov

Introducere: O nutritie buna este conditia sanatatii. O alimentatie inadecvata poate slabi sistemul imunitar. Nutritia aduce corpului energia de...

Falsuri în industria alimentară

1.Introducere Hrana constituie un factor indispensabil pentru om si animale, deoarece asigura energia si substantele de baza necesare desfasurarii...

Ambalarea, etichetarea, depozitarea și transportul produselor alimentare îmbogățite în principii nutritive - margarină fortifiată cu vitamine

1. Importanta produselor alimentare funcţionale Alimentele funcţionale au apărut pentru prima dată în Japonia. Curentul s-a răspândit însă foarte...

Ai nevoie de altceva?