Contaminarea Cărnii cu Nichel

Cuprins referat Cum descarc?

Cuprins Pag. 3
1 Caracterizarea contaminantului Pag.4-6
2 Posibilitati de contaminare a produsului Pag. 6-9
3 Metode de identificare si izolare Pag.10
4 Limite admisibile Pag.11
5 Bibliografie Pag.12


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1 
CARACTERIZAREA CONTAMINANTULUI
Nichelul este un metal de culoare alb-argintie, lucios, relativ moale, rezistent si ductil, cu densitatea de 8900Kg/m, se topeste la o temperatura de 1455 C. Ca proprietati, este maleabil, ductil, tenace si se deformeaza plastic usor la rece. Este rezistent la actiunea substantelor organice si anorganice, cu exceptia celor care contin sulf si prezinta o mare rezistenta la coroziunea atmosferica. Se dizolva in acid azotic diluat, in timp ce fata de acidul azotic concentrat prezinta o stare de pasivitate. 
In natura se gaseste combinat cu sulf, arsen, stibiu.
Nichelul este larg folosit gasindu-se in scoarta Pamantului intr-o cantitate de doua ori mai mare decai cuprul, plumbul si zincul laolalta.
Inca din timpuri stravechi se foloseau aliaje de fier-nichel din meteoriti, dar nichelul a fost cunoscut ca element abia din anul 1751. Inainte de aceasta data, minerii saxoni incercasera sa topeasca niste minereuri nou descoperite, care pareau a fi cuprifere. Dar ceea ce au obtinut nu a fost cuprul. Era un metal alb, dur care nu putea fi ciocanit spre a obtine obiecte de utilitate practica.(1)
Minerii si-au exprimat temerile: ,,Batranul Nick ne-a vrajit minereul.Metalul asta bun de nimic este arama batranului Nick". Ani de-a randul, oriunde se gaseau minereuri asemanatoare, ele erau denumite astfel. Pana cand in cele din urma, in Suedia, savantul (mineralog si chimist suedez) Axel Federic Cronstedd (1722-1765) a ajuns la concluzia ca ,,Arama lui Nick" continea un metal necunoscut.L-a numit nichel. Podoabe din metalul alb, denumite ,,paktong" , fusesera confectionate in China inca din vremuri stravechi. 
Curand dupa ce Cronstedd descoperise nichelul, un al doilea savant suedez a aflat secretul paktongului, acest ,,cupru alb", obtinut prin adaos ede zinc la minereurile care contineau nichel si cupru. Curand aliajele asemanatoare au fost produse in Europa. Ele erau denumite argint-nichel si argint german.
(2)
Datorita compozitiei complexe, carnea este un mediu propice de dezvoltare a diferitelor microorganisme care apar in cazul unei manipulari neadecvate, a unui proces tehnologic deficitar sau a unei depozitari incorecte. in mod accidental in carne pot patrunde diferite substante care afecteaza calitatea carnii prin consum aceasta putand deveni periculoasa. Unele toxice chiar daca ajung in carne in cantitati mici, in organism se pot transforma in alte substante sau complexe care pot produce efecte grave sau chiar letale.
Nichelul ,la temperaturi ridicate,este mult mai rezistent decat fierul fata de aer precum si fata de acizii diluati. Nichelul se dizolva in acid azotic diluat, in timp ce fata de acidul azotic concentrat prezinta o stare de pasivitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contaminarea Carnii cu Nichel.DOC

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!