Consumul zilnic de lapte îmbogățit cu ulei de pește, acid oleic, minerale și vitamine reduce molecule de adeziune celulară la copii sănătoși

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 11 în total
Mărime: 392.23KB (arhivat)
Publicat de: Dionisie David
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Deşi copilăria este o fereastra de oportunitate pentru dezvoltarea unor comportamente de promovare a sănătăţii, este de asemenea o perioada de vulnerabilitate atunci când stilul de viaţă legat de boli în viitor, cum ar fi bolile cardiovasculare (BCV) pot începe prematur.

Deoarece majoritatea factorilor de risc ale BCV pot fi modulate prin dietă, profesioniştii din domeniul sănătăţii au recunoscut de mult importanţa stabilirii nutriţiei adecvată admise în special în primele etape ale vieţii , adică un regim alimentar mononesaturat relativ scăzut de grăsimi saturate şi în conţinut ridicat de acizi graşi (MUFA; în special acid oleic) şi un continut de acizi graşi polinesaturaţi (PUFA, în special omega-3 acizi graşi) . În special, acid eicosapentaenoic (EPA) si acid docosahexaenoic (DHA) (omega-3 acizi graşi), sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii (în special în dezvoltarea creierului în timpul copilăriei), şi trebuie să fie obţinute din surse alimentare .

Deşi consumul de peşte poate oferi sume substanţiale de-acizi graşi Omega 3, nu toată lumea consumă o cantitate suficientă de peşte pentru a obţine un aport adecvat de aceste acizi graşi importante, iar acest lucru este valabil mai ales pentru copii . Prin urmare, interesul în dezvoltarea de alte alimente, cum ar fi produsele lactate, îmbogăţit cu ulei de peşte şi acid oleic a crescut în ultimii ani . Astfel consumul de peste, ar putea fi o modalitate eficientă de a reduce factorii de risc pentru stilul de viaţă legate de mai multe boli, fără a fi nevoie de modificarea obiceiurilor consumatorului dietetic . Prin urmare, scopul acestui studiu a fost de a investiga efectul aportului zilnic a laptelui îmbogăţit cu un conţinut de ulei de peşte, acid oleic, carbohidraţi (zahăr şi miere de albine), vitamine (A, B complex, C, D, şi E), minerale (calciu, fosfor , zinc) şi un continut scăzut în acizi graşi saturaţi (SFAS) peste 5 luni, pe celule albe (WBC), profilul lipidic, proteine serice, calciu seric total, vitamina D 25, glucoza, insulina, pe copii sănătoşi cu vârsta 8-14 ani.

METODA SUBIECTI

119 copii (58 băieţi şi 61 fete) în vârstă de 8-14 ani au fost recrutati din şcolile publice. Înainte de prelevarea de sânge, fiecare subiect a fost evaluat şi toate datele de anamneză au fost înregistrate şi revizuite, pentru a judeca valorile medicale ale subiecţilor in care a fost confirmată o analiza de sânge de bază. În final, un total de 107 copii (53 băieţi şi 54 fete) a finalizat studiul. Subiecţii au fost alocati pentru unul din cele două grupe: 1) un grup de completat (SG, nZ53), care au consumat 0,6 l / zi (la micul dejun şi ca o gustare dupa-amiaza) a unui produs lactat îmbogăţit (Puleva Max) cu ulei de peşte (EPA şi DHA), acid oleic, carbohidraţi (zahăr şi miere de albine), vitamine (A , B1, B2, acid pantotenic B3, B6, biotina, acid folic, vitamina B12, C, D, şi E), minerale (calciu , fosfor, zinc) şi care a fost scăzută în SFAS, şi 2, un grup de control (CG, nZ54), care au consumat 0,6 l / zi de lapte integral standard . Ambele grupuri au consumat băuturi produse lactate timp de 5 luni si au fost instruiţi să nu îşi schimbe altfel stilul de viaţă şi dieta în timpul studiului. Aderarea la intervenţie a fost confirmat de interviu, în persoană sau prin telefon, o dată pe săptămână. La începutul studiului şi după 5 luni de intervenţie, măsurătorile antropometrice au fost luate. Voluntarii au fost desculţi şi purtau numai lenjerie de corp in momentul cand s-au luat aceste masuri antropometrice.

Probe de sânge au fost recoltate de la 0 şi 5 luni .

Conținut arhivă zip

  • Consumul Zilnic de Lapte Imbogatit Cu Ulei de Peste, Acid Oleic, Minerale si Vitamine Reduce Molecule de Adeziune Celulara la Copii Sanatosi.pptx

Ai nevoie de altceva?