Conservarea prin Frig Artificial

Cuprins referat Cum descarc?

ARGUMENT 1
1. Proprietatile fizico - chimice ale materiilor prime si materiale 2
1.1. Materii prime 2
2. Pregatirea materiei prime. Transportul si intretinerea animalelor de la preluare pana la taiere 4
3. Dozarea materiilor prime si auxiliare 7
4. Descrierea procesului tehnologic 8
5. Depozitarea produselor si ambalarea 12
Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
In cadrul industriei alimentare, industria carnii reprezinta o subramura de importanta deosebita fiind in masura prin dotarea actuala sa asigure populatiei o intreaga gama de produse cu un continut bogat in substante nutritive si calorice de stricta necesitate pentru alimentatie.
Proteinele carnii contin cei mai multi aminoacizi, indispensabili organismului si sunt usor asimilate prezenta lor in produsele alimentare favorizand implicit o mai buna utilizare si a proteinelor de origine vegetala.
Din aceasta cauza se considera ca, gradul de bunastarea a unui popor este dat in mare masura si de asigurarea necesarului de carne in hrana.
Industria carnii are ca obiectiv prelucrarea completa a animalelor si pasarilor destinate taierii, atat cele provenite din unitati de stat cat si cele de la producatorii particulari.
Ca si in alte ramuri ale industriei alimentare, societatile comerciale de profil , ofera consumatorilor atat alimente in stare proaspata, sub forma de carne si organe, cat si produse din carne prelucrate sub forma de preparate din carne (mezeluri, salamuri, conserve, semiconserve) obtinute in conditii igienico - sanitare riguroase prin folosirea unor procese tehnologice variate aplicate la nivel mondial.
1. Proprietatile fizico - chimice ale materiilor prime si materiale
1.1. Materii prime
Structura carnii. Tesuturile care intra in structura carnii sunt: tesutul muscular, tesutul conjunctiv, tesutul gras si tesutul osos.
Partea principala a carnii este tesutul muscular.
Muschii sunt formati din fibre musculare unite intre eleprin tesut conjunctiv. Muschii difera in sensul ca pot fi:
- lati in forma de evantai, 
- ramificati dintati, 
- fusiformi, 
- circulari.
Compozitia chimica a carnii unui animal variaza in functie de varsta, stare de ingrasare, functia si localizarea muschiului.
Tesutul muscular contine in medie 75% apa, 18,5 % substante proteice, 1,7 % substante extractive azotate, 0,9% substante extractive neazotate, 3,0% grasimi si 0,9 % saruri minerale, vitamine.
Substantele proteice sunt cele mai importante din compozitia carnii. Principalele substante proteice sunt: miogenul, globulina, miozina, actina, trombomiozina.
Toate aceste substante contin majoritatea aminoacizilor indispensabili vietii.
Sarurile minerale si vitaminele. In afara de substantele proteice in compozitia carnii mai intra vitaminele si sarurile minerale. Cele mai importante vitamine apartin grupei b adica: B1, B2, B6, B12.
Ca elemente minerale sau sub forma de compusi din compozitia carnii sunt: carbonul, hidrogenul, azotul, potasiu, sodiu, fierul, calciu, magneziu, fosfor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conservarea prin Frig Artificial.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!