Conservare Produse Alimentare

Extras din referat Cum descarc?

Conservarea produselor alimentare constituie o veriga importanta in asigurarea calitatii acestora. Modalitatile prin care se realizeaza acest deziderat cuprind o gama larga de tehnici de conservare, clasificate in doua grupe : metode termice si atermice. 
Conservarea (produselor alimentare) in vederea fie a prelungirii duratei de valabilitate, fie pentru modificarea caracteristicilor senzoriale a aparut inca din cele mai vechi timpuri. Astfel, in scrierile istorice sunt amintite: uscarea la soare, prin ventilatie naturala, sau pe un foc cu lemne; sararea si afumarea carnii; eliminarea apei (deshidratarea) si conservarea in grasime sau zahar; pastrarea maslinelor in apa. Acest procedeu se practica si in cazul fructelor, condimentelor mentinute in alcool sau otet, sau conservarea oualor in solutie slab acidifiata. Fermentarea se aplica la paine, ea fiind atestata in Turcia de acum 900 de ani, la obtinerea bauturilor alcoolice: bere, vin, cidru  si la fructe, cand se depozitau in vrac.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conservare Produse Alimentare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!