Condiționarea și păstrarea produselor agricole - fructele confiate

Extras din referat

Introducere
Fructele confiate, mai numite fructe glasate sau cristalizate, au fost aparut in jur de secolul al 14-lea. Fructe intregi, bucati mici de fructe, sau bucati de coaja, sunt plasate in sirop de zahar incalzite, care apoi absoarbe umezeala din interiorul fructelor si in cele din urma o pastreaza. In functie de marimea si de tipul de fructe, acest proces de conservare poate dura de la cateva zile la cateva luni.
Procesul continuu de udarea fructelor in sirop de fructe face ca acestea sa devina saturate cu zahar, acest lucru previne dezvoltarea de microorganisme si deteriorarea din cauza presiunii osmotice. 
Fructele confiate cele mai frecvente: cirese, visine, ananas si ghimbir. Principalele coji confiate sunt de portocale si lamaie. 
Retete variaza de la regiune la regiune, dar principiul general este de fierberea fructelor si mentinerea in solutii din ce in ce mai concentrate in zahar pentru un numar de saptamani, si apoi se usuca de orice apa ramasa.
Metodele de conservare a alimentelor folosind zahar (de palmier si de sirop de miere) au fost deja cunoscute de culturile antice din China si Mesopotamia. A fost de multe ori singura metoda de conservare cunoscute: chiar si romanii conservau peste prin inmuiere in aceasta miere. Cu toate acestea, urmasii maestrii a glasarii moderne au fost arabii, care au servit citrice confiate si trandafiri la momentele importante ale banchetelor acestora.
Cu dominatia araba din sudul Europei, fructele confiate au facut drumul spre Vest. Primele documente care sa demonstreze utilizarea de fructe confiate in Europa exista inca din secolul al XVI-lea, in care fructele confiate au fost tratate ca niste condimente. In Italia, ele devin un ingredient cheie al unora dintre cele mai renumite dulciuri de traditia culinara: printre acestea, Panettone Milanese si Siciliana cassata. 
Calitatea de fructe confiate depinde, printre altele, de un control de calitate selectiv prin intermediul sectoarelor agricole si un parteneriat cu producatorii locali si internationali. 
Fabricarea de fructe confiate
"Confit un rezultat, apa se inlocuieste cu zahar"
Pentru a reusi in cristalizarea o inima, trebuie sa selectati mai intai de fructe cu atentie.
Primul pas
Se compune din alegerea fructelor la scadenta numai cele mai bune fructe de livada sunt folosite: caise, smochine, pere, prune, pepeni Urmatorul pas in sortarea si carotare fructe.
Al doilea pas
Faza de scufundare este de fructe albit in apa clocotita timp de cateva minute si apoi se raceste-le in mai multe bai de apa. Aceasta operatiune se pregateste de fructe pentru a pune zahar in fibrele sale de relaxare.
Cea de a treia etapa
Confisage care este faza cea mai delicata. Fructele sunt inmuiate in sirop cu cresteri de continut de zahar de peste timp. Zahar inlocuieste treptat apa a fructelor. Acest lucru se face in 2 pana la 3 saptamani, in functie de natura a fructelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conditionarea si Pastrarea Produselor Agricole - Fructele Confiate.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!