Compusi Nitrozamine

Extras din referat Cum descarc?

Formarea N-nitrozo compusilor - in vivo acesti compusi se formeaza din nitriti si compusi  aminati, in mediu acid sau neutru, sub actiunea enzimelor bacteriene. 
Aceasta transformare poate avea loc oriunde, daca nitritii, compusii aminati nitrozabili si bacteriile coexista. N-nitrozaminele au fost puse in evidenta in saliva, stomac, colon, vezica urinara si vagin, dar sunt retinute datorita caracterului lor organotrop, numai daca sunt activate local.
Studii epidemiologice au ajuns la concluzia ca in zonele unde se consuma cantitati mari de nitrati, incidenta cancerului gastric este mai mare decat la persoanele cu dieta saraca in nitrati. Nu se  stie daca stomacul este organul  tinta pentru toate nitrozaminele produse in organism sau daca nitrozaminele produse la acest nivel sunt activate local de microbiota gastrica.  
Prin alimentatie se consuma in general o cantitate mica de nitriti, dar nitratii aflati in alimente in cantitati destul de mari, sunt redusi la nitriti de catre unele specii bacteriene (de ex. enterobacterii). 
Prin cuplarea nitritilor cu aminele alimentare  si cu cele secundare utilizate ca prezervanti, rezulta nitrosamine cancerigene. Dupa unii autori, riscul ar fi minor deoarece nitratii ar fi absorbiti inainte de a ajunge in contact cu microbiota intestinala. 
N-nitrozo compusii (N-nitrozamine care sunt organotrope  si induc tumori in organele specifice  si N-nitrozamide care sunt direct cancerigene) formeaza un grup de substante cu puternic efect carcinogen asupra tuturor speciilor animale testate, fiind astfel greu de crezut ca  specia umana ar face exceptie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Compusi Nitrozamine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!