Caracteristica Generala a Produselor Alimentare

Extras din referat Cum descarc?

Produsele alimentare difera dupa componenta chimica, gradul de digestie, modul de actiune asupra organismului uman, aspecte de care trebuie sa se tina cont la alcatuirea dietelor curative si la elaborarea metodelor optime de prelucrare culinara a produselor. Produsele alimentare se caracterizeaza prin valoarea nutritiva, biologica si energetica.
Valoarea nutritiva este o notiune generala ce include valoarea energetica a produsului, continutul substantelor nutritive si gradul asimilarii lor de organism, proprietatile organoleptice. Valoarea nutritiva e mai inalta la produsele a caror componenta intr-o masura mai mare corespunde principiilor alimentatiei echilibrate, precum si a produselor ce servesc ca sursa de substante alimentare indispensabile (absolut necesare). Valoarea energetica se determina prin cantitatea de energie ce se degaja din substantele nutritive ale produsului (proteine, grasimi, glucide asimilabile, acizi organici). Valoarea biologica reflecta in primul rand calitatea proteinelor in produs, componenta lor aminoacida, gradul de digerare si asimilare a lor de catre organism. Intr-un sens mai larg aceasta notiune include continutul in produs si a altor substante importante pentru viata, cum sunt vitaminele, microelementele, acizii grasi indispensabili.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristica Generala a Produselor Alimentare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă gratuit acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.


Hopa sus!