Cai Specifice de Biosinteza a Aminoacizilor

Extras din referat Cum descarc?

Aminoacizii sunt substante organice cu functiuni mixte,care contin in molecula lor cel p[utin o grupare aminica corboxilica.
Aminoacizii sunt substante care au un rol important in organism.Ei reprezinta materialul de constructie,caramizile de baza din care se formeaza poliprotidele.Aminoacizii se pot transforma in organism in alte substante(cetoacizi,amine,hormone,amide,etc),contribuind astfel la stabilirea unor legaturi metabolice intre diferiti compusi chimici.Ei contribuie intr-o proportie insemnata la formarea in organismele vegetale si animale a unor substante azotoase neproteice.
Aminoacizii sunt substante larg raspandite in natura.Ei se gasesc in toate organismele vii.In stare libera aminoacizii apar in aproape toate organelle plantelor.In cantitate mai mare se gasesc in germenii semintelor de leguminoase,in sucurile plantelor radacinoase si in numeroase fructe.
Plantele contin un numar mare de aminoacizi si derivati ai acestora decat organismele animale.
Aminoacizii au denumiri uzuale,tehnice,specific fiecarui aminoacid.Nomenclatura rationala a aminoacizilor se formeaza din numele acidului din care provinesi prefixul"amino-".In cadrul acestei nomenclaturi se precizeaza pozitia,felul si numarul gruparilor functionale.
Clasificarea aminoacizilor
Aminoacizii se pot clasifica dupa mai multe criteria:
a)Dupa pozitia pe care o ocupa in molecula gruparea aminica fata de gruparea carboxilica se deosebesc ?-,?-, -,.... -aminoacizi.
-?-aminoacizii au gruparea aminica sic ea carboxilica legata de acelasi atom de carbon.Ei sunt cei mai raspanditi si mai important aminoacizi din natura.
b)Dupa numarul gruparilor aminice si carboxilice din molecula ,aminoacizii pot fi: 
-monoaminomonocarboxilici 
-monoaminodicarboxilici
-diaminomonocarboxilici
Aminoacizii monoaminomonocarboxilici sunt ncei mai raspanditi in organismele vegetale si animale.Ei au un character slab acid,aproape neutru.
Aminoacizii monoaminodicarboxilici au caracter acid pronuntat.Au un rol important in procesul de biosinteza a celorlalti aminoacizi.
Aminoacizii diaminomonocarboxilici au caracter basic.Se gasesc predominant in regnul vegetal .Contribuie in mare parte la formarea unoramine si a unor alcaloizi.
c)Dupa structura molecular aminoacizii sunt :
-aciclici 
-ciclici


Fisiere in arhiva (1):

  • Cai Specifice de Biosinteza a Aminoacizilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!