Budinca

Extras din referat Cum descarc?

Budinca este un desert descoperit cu multi ani in urma ,are o compozitie cremoasa,solida. Poate fi comercializata sub forma de praf din magazinele alimentare saupoate fi preparatain casa.
Budincile poat fii:
- Budinca din carne ex. Budinca de creier, de pui,de peste etc 
- Budinca din legume ex. Budinca cu cartofisi branza,budinca de vinete,budinca din morcov.
- Budinca din fructe ex. Budinca de mere,de banane,de capsuni.
- Budinca de cereale ex.budinca de orez.
Cea mai consumata budinca este cea sub forma de praf care o procuram din magazinele alimentare,exista mai multe firme cunoscute care produc aceasta gama larga de produse ex.Dr.Oetker , Pudding ,Darling etc 
Budincile sub forma de praf se gasesc sub mai multe tipuri de arome ca de exemplu aroma de capsuni,ciocolata,vanilie,banane etc 
Compozitia chimica a acestora este asemanatoare ,componentele care difera sunt aroma,colorantii si cativa produsi secundari.
Compozitia unei budinci praf este: 
- Amidon de porumb
- Sare iodata
- Colorant alimentar:tartrazina
- Emulsificator E 471
- Aroma 
Pentru a prepara budinca praf avem nevoie de lapte. Elementele care intra in compzitia budincii reactioneaza cu laptele cand se afla la punctul de fierbere(100,2 oC). 
Laptele din punct devedere chimic este o emulsie perfecta cu o compozitie chimica complexa heterogena.
Compozitia laptelui: 
- apa 87,5 %
- substanta uscata totala 12,5%
- substanta grasa 3,5%
- gaze dizolvate in lapte CO2 ,O2, H2.
Coloidul din budinca este amidonul si amidonul de porumb. 
Amidonul este o poliglucida de rezerva de natura vegetala care se gaseste preponderent in produsele alimentare care folosesc ca materie prima cereale sau produse cerealiere. Se prezinta sub forma unor granule concentrice aranjate in jurul unui nucleu care sunt vizibile la microscop,este insolubil in apa rece, la 50 -600C granulele se umfla iar la 800C se sparg si formeaza o solutie vascoasa sau chiar gluri, la racire se transforma intr-un gel rigid ,omogen si transparent. 
Gelurile se pot obtine si prin dizolvarea sau incalzirea amidonului la temperaturi mai mici, dar in prezenta unor electroliti Amidonul pe cale industriala se poate obtine din extractia de cereale sau cartofi,amidonul nu trebuie sa contina mai mult de 15- 20% apa maxim 20% cenusa iar din punct de vedere microbiologic sa nu contina salmonela si escherichia coli. Datorita gruparilor OH libere care pot fi transformate se pot obtine o serie de derivati ai amidonului amidonul normal dupa gelatinizare formeaza paste instabile , gumoase. Prin modificare se obtine o gama diversificata de produse cu proprietati functionale imbunatatite fata de cele ale amidonului nativ aceste produse avand o utilizare larga in industria alimentara.
In fuctie de tratamentele pe care le sufera amidonul exista amidon modificat fizic, chimic si enzimatic


Fisiere in arhiva (1):

  • Budinca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!