Buctaria Japoneza

Extras din referat Cum descarc?

Ne gandim, de obicei, la Japonia ca la o singura insula; sunt, de fapt, patru insule mari si mii de alte insule mici. Terenul vulcanic si muntos si ploile abundente favorizeaza padurile luxuriante; putinul teren arabil este folosit predominant la cultivarea orezului. Asa cu este de asteptat pentru un popor insular, pestele, atat proaspat cat si conservat, joaca un rol major in alimentatia japonezilor. 
.
Scurta istorie
In secolul al III i.Ch., Coreea dezvoltase deja tehnicile de cultivare a orezului, imprumutate de japonezi prin Yayoi, un trib ratacitor stabilit mai apoi in Japonia. Orezul a inceput sa fie folosit nu doar ca aliment; din el se obtineau hartie, vin, otet, hrana pentru animale si era folosit ca material de constructii.
In decursul secolelor, la alimentatia japonezilor au contribuit chinezii, de la ei fiint adoptate sosul de soia, ceaiu, betisoarele si givernarea imperiala. Alte influente, prin intermediul Coreei, au fost budismul, care, cu toata rivalitatea shintoismului si a confucianismului, a devenit religia oficiala a tarii, in secolul al VI-lea. Pentru urmatorii 1200 de ani, carnea a fost in mod oficial interzisa japonezilor. 
.
In secolul al XVI-lea, portughezii si apoi, olandezii, au aparut in Japonia in cautarea de noi piete comerciale. Occidentalii au introdus alimentele prajite, tutunul, zaharul si porumbul.
Pe la 1600, sogunul Tokugawa Ieyasu a inchis portile Japoniei si a expulzat toti strainii. In timpul acestei perioade de izolare, cultura Japoniei a devenit si mai traditionala. Budismul si sintoismul s-au dezvoltat


Fisiere in arhiva (1):

  • Buctaria Japoneza.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!