Bomboanele sticloase neumplute

Extras din referat Cum descarc?

Bomboanele sticloase neumplute sunt obtinute din zahar si sirop de glucoza, cu sau fara adaosuri in masa.Aceste adaosuri pot fi : lapte, frisca, unt, grasimi vegetale hydrogenate, miere, nuci, alone, migdale, arahide, cafea, cacao, acizi alimentari (citric, tartric, lactic), uleiuri, esente, coloranti, alcool.
Bomboanele sticloase neumplute se fabrica in urmatoarele tipuri :
-	bomboane acidulate(dropsuri, roxuri, rollsuri)
-	bomboane neacidulate(menta)
-	bomboane cu daosuri, avand in compozitia masei unul sau mai multe adaosuri 
CONDITII TEHNICE
Materiile prime si auxiliare folosite la fabricarea bomboanelor sticloase trebuie sa corespunda dispozitiilor legale sanitare, standardelor de stat, sau, in lipsa acestora, normelor interne in vigoare.
Bomboanele sticloase neumplute se fabrica dupa instructiunile tehnologice aprobate de Ministerul Industriei Alimentare, cu respectarea dispozitiilor legale sanitare.
De asemenea in fabricatia bomboanelor sticloase neumplute se vor respecta urmatoarele prescriptii:
-	nu se admite adaugarea substantelor indulcitoare sintetice, antiseptice, iar pentru acidulare se folosesc numai acizi alimentari
-	pentru aromatizare, se admit numai uleiuri eterice, esente sau substante aromatizante alimentare(etilvanilina), iar pentru colorare se admit numai coloranti alimentari admisi de Ministerul Sanatatii si Prevederilor Sociale.
-	se admite folosirea bicarbonatului de sodiu alimentar, in proportie de maximum 0,2% la produsele cu adaos de lapte,frisca, in masa bomboanelor
-	se admite folosirea steatitului farmaceutic, a unui amestec de steatite cu parafina inodora si ceara de albine, a grasimilor alimentare sau a uleiului de vaselina (medol), pentru evitarea lipirii masei de caramel de recipientele de colectare si de transport, de meseletermale si de matritele de formare a bomboanelor.
Culoarea bpmboanelor trebuie sa fie in concordanta cu aroma intrebuintata in fabricatie, conform tabelului:
Aroma	Culoare
Ananas, banane, lamaie, miere	galbena
Anason, eucalipt, fistic, menta	verde
Capsuni, fragi, zmeura, visine, rom	rosie
Trandafir	roz
Portocale, mandarine, caise	portocalie
Vanilie, migdale, menta, lamaie	Alba (necolorate)
Violete, liliac	violeta
Numarul de bucati la un kg bomboane:
-	160...280, la bomboane mari
-	281....450, la bomboane mijlocii
-	Peste 450, la bomboane mici
PROPRIETATI ORGANOLEPTICE
Aspect :
-	exterior.....
-	interior......	Bucati de forma regulata (la roxuri se admit capete rupte) cu suprafata brumata sau nebrumata si nezgrunturoasa, uscate, nelipicioase la pipait, neaglomerate
Masa amorfa, sticloasa si casanta, bomboane trase pot avea straturi in diverse culori, roxurile trebuie sa aiba un desen clar
Culoare	Uniforma, in concordanta cu aroma si adaosul utilizat
Gust	Placut, dulce sau dulce-acrisor, la bomboanele cu adaosuri naturale, gust specific adaosului respectiv, la cele neacidulate, gust specific aromei utilizate
Aroma	Placuta, bine precizata


Fisiere in arhiva (1):

  • Bomboanele sticloase neumplute.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!