Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor

Referat
5.2/10 (6 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 2178
Mărime: 21.25KB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Niță
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mimi Dobrea

Cuprins

  1. 1 FRUCTE SI LEGUME UTILIZATE IN INDUSTRIA ALIMENTARA
  2. 2 ENZIME EXISTENTE IN FRUCTE SI LEGUME SI EVOLUTIA LOR IN CURSUL MATURARII
  3. 3 FOLOSIREA ENZIMELOR IMPLICATE IN HIDROLIZA POLIZAHARIDELOR PERETILOR PARIETALI
  4. 4 FOLOSIREA ENZIMELOR PENTRU CLARIFICARE
  5. 5 FOLOSIREA ENZIMELOR PECTOLITICE IN TEHNOLOGIA NECTARURILOR DE FRUCTE
  6. 6 IMPLICATIILE ENZIMELOR PECTOLITICE IN TEHNOLOGIA SUCULUI DE TOMATE
  7. 7 ALTE UTILIZARI ALE ENZIMELOR PECTOLITICE
  8. 8 PREPARATE ENZIMATICE COMERCIALE PENTRU INDUSTRIA SUCURILOR

Extras din referat

1 FRUCTE SI LEGUME UTILIZATE IN INDUSTRIA ALIMENTARA

Fructele care se consuma in tara noastra sunt clasificate in :

-fructe necultivate la noi in tara (ananas , avocado , banane , smochine ,portocale, lamai , curmale , migdale, alune si altele)

-fructe cultivate la noi in tara (mere , pere , prune , struguri , caise , piersici, cirese , visine , zmeura, mure ,dude si altele)

Legumele mai importante sunt : tomatele , vinetele , castravetii, ardeii grasi si kapia, dovleceii, varza morcovii, ciupercile comestibile , sfecla rosie, bamele,stevia , loboda, patrunjelul, salata capatana.

Plecand de la componentul principal din fructe si legume acestea pot fi :

-bogate in amidon:cartofii obisnuiti si dulci , ardei , pastarnac , patrunjel.

-bogate in zaharuri :struguri , mere , pere , gutui , prune, caise , cirese.

-bogate in substante proteice : bob , mazare fasole , linte , nuci.

-bogate in substante grase : alune , nuci , coacaze , mere , gutui , piersici , prune .

-bogate in pectine si acizi : lamai , coame , agrise , coacaze , mere , tomate , struguri.

-bogate in acizi si cu pectina putina :visine , caise , afine , revent , macris , gutui , zmeura , sfecla rosie.

2 ENZIME EXISTENTE IN FRUCTE SI LEGUME SI EVOLUTIA LOR IN CURSUL MATURARII

Enzimele care degradeaza heteroxilanii

Xilanazele

Sunt enzime ce hidrolizeaza polizaharide de tipul arabinoxilanilor.Xilanazele pot fi :

-endoxilanaze , care scindeaza legaturile beta-1-4 din interiorul lantului principal de xilen , eliberand oligomeri liniari sau substituenti cu grad mare de polimerizare , respectiv cu grad mic de polimerizare.

-xilozidaze, care hidrolizeaza oligomerii mici eliberati de endoxilanaze , pana la monomer de xiloza.

Enzimele auxiliare

Sunt implicate in hidroliza catenelor substituite si pot fi :

Preview document

Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 1
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 2
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 3
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 4
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 5
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 6
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 7
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 8
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 9
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 10
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 11
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 12
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 13
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 14
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 15
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 16
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 17
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 18
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 19
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 20
Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor și Legumelor - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Biotehnologii Utilizate pentru Prelucrarea Fructelor si Legumelor.doc

Alții au mai descărcat și

Legumele și Fructele

INTRODUCERE Legumele si fructele in stare proaspata sau prelucrata sunt produse indispensabile datorita valorii lor nutritive si gustative...

Microbiologia Fructelor și Condimentelor - Microorganisme de Alterare a Fructelor și Condimentelor

1.MICROBIOLOGIA FRUCTELOR Fructele joaca un rol important in alimentatie, valoarea lor nutritiva depinzand de compozitia lor chimica – continutul...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Utilizarea enzimelor în panificație

GENERALITǍŢI Se apreciazǎ cǎ cele mai importante procese biochimice sunt: amiloliza - este procesul de hidrolizǎ a amidonului sub acţiunea α şi...

Studii privind utilizarea procedeelor biotehnologice la obținerea sucului de morcovi

Datorita multiplelor beneficii pentru sanatate, sucul de morcovi este numit, deseori, „sucul miraculos”. Numeroase studii stiintifice au...

Caracterizarea unor Preparate Enzimatice

Preparatele de enzime pectolitice sunt utilizate în industria prelucrarii fructelor si legumelor, la limpezirea vinului si a sucurilor, pentru...

Te-ar putea interesa și

Aspecte Privind Hidroliza Materialelor Lignocelulozice Utilizând Diverse Pretratamente

INTRODUCERE Biomasa, materia primă pentru biocombustibili. Biomasa contribuie cu 14% la consumul mondial de energie primară, iar pentru trei...

Nectarul de pere

INTRODUCERE Parul ca specie pomicola a fost cunoscut cu circa 4000 de ani i.e.n iar cultivarea lui era destul de extinsa in Grecia si la vechii...

Enzime folosite la prelucrarea fructelor și legumelor - enzime utilizate la mărirea randamentului în suc

1. Introducere Enzimele (din limba greacă - zymosis - ferment) sunt proteine sau proteide fără de care celule vii nu pot înfăptui reacții complexe...

Mediul Economic al UE

1. Prezentare generala PIB(rata de crestere medie a statelor member): 3,1% Pib/loc. (media statelor member 2006): 27 776 $ Structura PIB: •...

Enzimele

1. Generalități Enzimele pot îmbunătăți sau modifica proprietățile funcționale și senzoriale ale alimentelor și ale componentelor alimentare....

Introducere în Biotehnologii

– Biotehnologie – Bios – viaţă - biologie – Tehnologie – studiul tehnic al utilajelor, maşinilor, materialelor – Federaţia Europeană de Biologie...

Ingrediențe alimentare și enzime de origine microbiană

I. INTRODUCERE Multe microbiene pot fi folosite ca aditivi alimentari pentru a imbunatati valoarea nutritionala, gustul, culoarea si textura....

Tehnică experimentală

Cursul nr.1 Dezvoltarea cercetarii in domeniul biotehnologiilor;tehnici experimentale utilizate in domeniul biotehnologiilor;aplicatii ale...

Ai nevoie de altceva?