Biocatalizatori

Extras din referat Cum descarc?

Aditivii biochimici sunt reprezentati de preparatele enzimatice care se pot obtine din: tesuturi vegetale, tesuturi animale, microorganisme (bacterii, drojdii, mucegaiuri). Preparatele enzimatice se pot prezenta ca atare (libere),  sub forma lichida, de regula concentrata, si sub forma uscata, sau sub forma imobilizata. In cazul preparatelor de enzime imobilizate, suportul sau matricele utilizate pentru mobilizare pot fi: de natura anorganica (silice coloidala, caolinita, perle de sticla, oxizi metalici cum ar fi alumina, oxid de zirconiu, oxid de titan, carbune); de natura organica (celuloza si derivati, agaroza, amidon, dextran, carageenan, alginati, colagen, poliacrilamida, polistiren etc.). procedeele de imobilizare pot fi fizice ( prin adsorbtie pe suport anorganic sau organic) si chimice.
Preparatele enzimatice folosite in industria alimentara trebuie sa corespunda cerintelor recomandate de FAO/OMS in ceea ce priveste nivelul de metale grele, contaminarea microbiologica si cu micotoxine, respectiv in ceea ce priveste activitatea antibiotica de origine bacteriana. 
In industria alimentara de  regula nu se utilizeaza enzime pure ci preparate enzimatice care au o anumita activitate dominanta, dar pot avea si alte activitati enzimatice secundare. Aceasta situatie se intalneste mai ales la preparatele


Fisiere in arhiva (1):

  • Biocatalizatori.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!