Biocatalizatori

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Aditivii biochimici sunt reprezentati de preparatele enzimatice care se pot obtine din: tesuturi vegetale, tesuturi animale, microorganisme (bacterii, drojdii, mucegaiuri). Preparatele enzimatice se pot prezenta ca atare (libere), sub forma lichida, de regula concentrata, si sub forma uscata, sau sub forma imobilizata. In cazul preparatelor de enzime imobilizate, suportul sau matricele utilizate pentru mobilizare pot fi: de natura anorganica (silice coloidala, caolinita, perle de sticla, oxizi metalici cum ar fi alumina, oxid de zirconiu, oxid de titan, carbune); de natura organica (celuloza si derivati, agaroza, amidon, dextran, carageenan, alginati, colagen, poliacrilamida, polistiren etc.). procedeele de imobilizare pot fi fizice ( prin adsorbtie pe suport anorganic sau organic) si chimice.

Preparatele enzimatice folosite in industria alimentara trebuie sa corespunda cerintelor recomandate de FAO/OMS in ceea ce priveste nivelul de metale grele, contaminarea microbiologica si cu micotoxine, respectiv in ceea ce priveste activitatea antibiotica de origine bacteriana.

In industria alimentara de regula nu se utilizeaza enzime pure ci preparate enzimatice care au o anumita activitate dominanta, dar pot avea si alte activitati enzimatice secundare. Aceasta situatie se intalneste mai ales la preparatele

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Biocatalizatori.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
625 cuvinte
Nr caractere:
4 194 caractere
Marime:
10.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
alimente, colagen
Predat:
la master
Materie:
Industria Alimentară
An de studiu:
I
Sus!