Berea

Extras din referat Cum descarc?

Berea a aparut acum cca. 6000 de ani. Vine cel mai probabil de la paine care s-a udat si a inceput sa fermenteze, de unde a aparut procesul de fermentare.
Se pare ca berea era asemanatoare unei grasimi groase de culoare intunecata, fara sa contina o cantitate mare de alcool, insa foarte hranitoare. Datorita gustului deosebit, ea ocupa un loc important in dieta oamenilor din acea vreme. 
Berea este o bautura alcoolica, cu o concentratie a alcoolului etilicscazuta (0-7% din volum). Ea se obtine din fermentarea maltului unor cereale, indeosebi a orzului, dar si a graului sau a altor cereale maltificate sau nemaltificate (porumb, orez, orz nemaltificabil).
100 mililitrii de bere,pe langa apa si alcool mai contine :glucide(4-5 g)-predomina maltoza,substante azotate(0,4 g),glicerina(0,25 g),substante minerale(0,2 g-potasiu 27 mg,fosfor 14 mg,magneziu 6 mg,calciu 4 mg,sodium 4 mg,zinc 0,2 mg),substante amare,tannin,acizi organic(acetic,citric,malic),izohumulone,vitamine,flavonide,alcooli superiori.
Berea nu contine aproape deloc cupru,fier,vitamina C,provitamina A,vitamina E,vitamina K.Valoarea energetic a unei beri obisnuite este de 43 kcal la 100 ml.=


Fisiere in arhiva (1):

  • Berea.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!