Extras din referat
Băuturile alcoolice sunt produse lichide în compoziția cărora se găsește alcool etilic.
În funcție de concentrația alcoolică, băuturile se clasifică în:
a) Băuturi alcoolice naturale distilate:
- țuica de prune are o concentrație de 22-24°
- șliboviță (=sortiment de rachiu tare, de prune)
- rachiuri 30-45°
- coniac 40-45°
- whisky 45-50° sau 50-60°
- gin 45-50°
b) Băuturi alcoolice industriale:
- vodcă 36-40°
- rachiu alb 30°
c) Băuturi alcoolice industriale aromate, colorate:
- rom 35-37°
- rom superior 40°
d) Băuturi alcoolice industriale colorate îndulcite:
- rachiuri îndulcite 40°
- lichioruri 20-45°
Votka se amestecă bine cu orice, nu are aroma şi nici gust. Combinată cu suc de portocală, preparatul va avea gustul sucului de portocală şi nu gust de vodka.
Ginul este un distilat din cereale care îşi primeşte aroma specifică de la fructele de ienupăr şi alte fructe de pădure. Se obţine prin distilare sau preparare. Nu are pic de dulceaţă.
Conținut arhivă zip
- Bauturi Spirtoase.ppt