Extras din referat
Aspecte generale:
Mierea este produsa din nectarul florilor cules de albine.
Pentru a produce un kilogram de miere albinele trebuie sa viziteze circa 3-4 milioane de flori.
Pentru a obtine 100 g miere sunt necesare 1.000.000 de flori si 15.000 de albine
UTILIZARI:
Alimentatie
Alimentatia pre- si post-operatorie
Medicament
Cosmetica
CLASIFICARE:
Dupa provenienta
După speciile de plante melifere
Miere de flori
Miere de mana
Miere monoflora
Miere poliflora
Dupa modul de obtinere
în faguri
scursă liber din faguri
extrasă cu ajutorul centrifugii
obţinută prin presarea fagurilor ,
topită
Tipuri de miere si efecte:
mierea de tei - reduce durerile gastrice si ajuta in cazurile de febra
mierea de salcam - bun calmant
mierea de castan - ajuta la cresterea tensiunii
mierea de floarea soarelui - ajuta in cazul bronsitelor si al bolilor de stomac
mierea de brad - da rezultate in cazul bolilor respiratorii
mierea de levantica- alina durerile din gat Este foarte usor de digerat si are o valoare nutritiva ridicata. Valoarea sa energetica este de aproximativ 360 kcal/100 g.
Conținut arhivă zip
- Autentificarea Mierii de Albine.ppt