Autentificarea Mierii de Albine

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 15 în total
Mărime: 268.21KB (arhivat)
Publicat de: Andrei Dobrin
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Aspecte generale:

Mierea este produsa din nectarul florilor cules de albine.

Pentru a produce un kilogram de miere albinele trebuie sa viziteze circa 3-4 milioane de flori.

Pentru a obtine 100 g miere sunt necesare 1.000.000 de flori si 15.000 de albine

UTILIZARI:

Alimentatie

Alimentatia pre- si post-operatorie

Medicament

Cosmetica

CLASIFICARE:

Dupa provenienta

După speciile de plante melifere

Miere de flori

Miere de mana

Miere monoflora

Miere poliflora

Dupa modul de obtinere

în faguri

scursă liber din faguri

extrasă cu ajutorul centrifugii

obţinută prin presarea fagurilor ,

topită

Tipuri de miere si efecte:

mierea de tei - reduce durerile gastrice si ajuta in cazurile de febra

mierea de salcam - bun calmant 

mierea de castan - ajuta la cresterea tensiunii

mierea de floarea soarelui - ajuta in cazul bronsitelor si al bolilor de stomac

mierea de brad - da rezultate in cazul bolilor respiratorii

mierea de levantica- alina durerile din gat Este foarte usor de digerat si are o valoare nutritiva ridicata. Valoarea sa energetica este de aproximativ 360 kcal/100 g.

Conținut arhivă zip

  • Autentificarea Mierii de Albine.ppt

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Studiul privind controlul calității conservelor de carne în suc propriu

INTRODUCERE Importanţa controlului oficial al calităţii alimentelor Obiectivul fundamental al tuturor reglementărilor referitoare la produsele...

Internaționalizarea firmei SC Apicola SRL

Rezumat (executive summary) Am selecţionat de pe piaţa romanească o entitate economică a carei activităţi economice le-am supus unui demers de...

Internaționalizarea firmei Apimond SA

INTRODUCERE Lucrarea de faţă analizează resursele şi competenţele interne ale firmei Apimond S.A. în ceea ce priveşte condiţiile de piaţă, precum...

Controlul și expertiza calității mierii

INTRODUCERE Apicultura este o ramură a zootehniei care studiază biologia și tehnologia creșterii și exploatării albinelor, în scopul obținerii de...

Autenticitatea și Trasabilitatea Produselor Alimentare

Autenticitatea si trasabilitatea produselor alimentare 1. AUTENTIFICAREA PRODUSELOR ALIMENTARE Conceptul de autentic: original, veritabil,...

Obținerea produselor eco de calitate în fermele și gospodăriile agroturistice

INTRODUCERE Mierea e cel mai sanatos aliment natural si nu degeaba se spune ca pe Taramul Fagaduintei curg rauri de miere. Putina lume stie ca...

Mierea

Capitolul I Mierea - Noţiuni generale. Mierea este un aliment natural, de origine atât animală cât şi vegetală, fiind principalul produs al...

Falsificarea Mierii de Albine

Mierea de albine este un produs alimentar complex susceptibil de a fi falsificat. Pentru decelarea fraudelor sunt promovate o multitudine de...

Ai nevoie de altceva?