Arahidele

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1470
Mărime: 741.44KB (arhivat)
Publicat de: Jenel Szasz
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Clasificare științifică:

Regn: Plantae

Ordin: Fabales

Familie: Fabaceae

Subfamilie: Faboideae

Trib: Aeschynomeneae

Gen: 'Arachis'

Specie: ''A. hypogaea''

Alunul de pământ (Arachis hypogaea - L.) este o plantă din familia leguminoaselor. Semințele sunt comestibile și se numesc alune americane, arahide sau alune de pământ. Conțin apă, materii azotate, materii grase, materii amilacee, celuloză, cenuși. Printre materiile azotate, întâlnim arahină și conarahină. Totodată, conține aminoacizi (arginină, cistină, histidină, lizină, betaină, colină) și diverse substanțe minerale, cum sunt diastazele (amilază).

Contin apa in proportie de 3,5-6,5%, proteine 24-30% si grasimi 45-52%. Hidratii de carbon sunt in proportie de 18%. Aceste componente principale le confera importante proprietati energetice: 650 kcal la 100 g arahide. Ele mai contin: sodiu 6 mg%, potasiu 780 mg%, calciu 65%, fosfor 410 mg%, fier 2,3 mg%.

Uleiul de arahide contine peste 15% acizi grasi nesaturati.

Alunele de pamant sunt originare din America de Sud si prefera zonele tropicale sau subtropicale. In principiu este o planta nepretentioasa ,daca rasadul se adapteaza si creste in aer liber,fructele alunului sunt comestibile si foarte sanatoase.

10 lucruri importante despre alunele de pamant

1. In principiu, alunele de pamant sunt destinate consumului, insa ele pot avea mai multe utilizari. Alunele de pamant pot fi procesate pentru a face unt de arahide sau uleiuri cu diverse intrebuintari (de obicei cosmetice).

2. Alunele de pamant prefera sa fie plantate intr-un sol umed, argilos, usor drenabila. De preferat este sa se faca un sol dintr-un amestec de 70% lut si 30% nisip.

3. Alunul de pamant prefera zonele luminoase si pentru a se dezvolta are nevoie de temperaturi care se afla intre 8 si 25 de grade Celsius.

4. Dupa numai doua saptamana de la plantare, semintele germineaza si dau nastere noilor plante. Este de preferat ca alunul de pamant sa fie plantat la inceputul primaverii in ghivece care sa fie tinute in casa, iar la 4 – 5 saptamani de la formarea plantei, dar si dupa ce a trecut pericolul de inghet, ele sa fie mutate in gradina.

5. Alunul de pamant infloreste vara si face flori galbebe care se indoie in jos si imping astfel fructele sub pamant, la o adancime de 7 – 10 centimetri, unde acestea se dezvolta.

6. Alunele de pamant constituie o hrana vegetala extraordinara, bogata in vitamine, minerale si proteine.

7. Desi unii crescatori le utilizeaza, fertilizatorii si produsele de ingrasare modifica gustul alunelor de pamant, asa ca nu este recomandat sa folosesti astfel de produse.

8. Alunul de pamant poate fi utilizat si pe post de planta ornamentala , in ghiveci, insa nu va fructifica.

9. Alunele de pamant mai sunt cunoscute sub denumirea de alune americane sau arahide

10. Alunele de pamant sunt plante anuale , ceea ce inseamna ca pentru a te bucura de roadele acestora si anul urmator, trebuie sa le replantezi.

Preview document

Arahidele - Pagina 1
Arahidele - Pagina 2
Arahidele - Pagina 3
Arahidele - Pagina 4
Arahidele - Pagina 5
Arahidele - Pagina 6
Arahidele - Pagina 7
Arahidele - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Arahidele.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Te-ar putea interesa și

Laptele vegetal

INTRODUCERE JUSTIFICAREA TEMEI ALESE În zilele noastre se îndreaptă atenția tot mai mult pe efectele fiziologice pe care le au alimentele asupra...

Însușirile merceologice ale produsului arahide cu sare

Introducere Arahidele sunt considerate una dintre cele mai importante plante alimentare tropicale. Dat fiind conţinutul ridicat în grăsimi şi...

Alergii Alimentare

1. Generalitati Alergia alimentara este un raspuns anormal la un aliment, mediat de sistemul imun. In mod obisnuit, sistemul imun contribuie la...

Alergii Alimentare

1.Generalităţi Alergia alimentară este un răspuns anormal la un aliment, imediat de sistemul imun. In mod obişnuit, sistemul imun contribuie la...

Șrot de Nucă

Nuci: generalitati Nucile greceşti sunt de fapt nucile obişnuite pe care le vedem zi de zi, mai ales toamna în toată Moldova. Ele au mai fost...

Uleiuri vegetale funcționale

Introducere Uleiul vegetal este un tip de grăsime comestibilă. Materiile prime pentru producția de uleiuri vegetale sunt, în principal, semințele...

Studiul merceologic asupra alunelor de pământ

PARTEA I 1.Istoric Arahidele se cultivă pe suprafeţe mari în regiunile calde. Patria de origine este America de Sud. Cât priveşte zona exactă...

Tehnici promoționale - sampling Fiesta

1.Analiza pietii Prima atestare documentara a arahidelor dateaza din secolul al XV-lea, când acestea sunt mentionate ca principala sursa de hrana...

Ai nevoie de altceva?