Arahidele

Extras din referat Cum descarc?

Clasificare stiintifica: 
Regn: Plantae
Ordin: Fabales
Familie: Fabaceae
Subfamilie: Faboideae
Trib: Aeschynomeneae
Gen: 'Arachis'
Specie: ''A. hypogaea''
Alunul de pamant (Arachis hypogaea - L.) este o planta din familia leguminoaselor. Semintele sunt comestibile si se numesc alune americane, arahide sau alune de pamant. Contin apa, materii azotate, materii grase, materii amilacee, celuloza, cenusi. Printre materiile azotate, intalnim arahina si conarahina. Totodata, contine aminoacizi (arginina, cistina, histidina, lizina, betaina, colina) si diverse substante minerale, cum sunt diastazele (amilaza).
Contin apa in proportie de 3,5-6,5%, proteine 24-30% si grasimi 45-52%. Hidratii de carbon sunt in proportie de 18%. Aceste componente principale le confera importante proprietati energetice: 650 kcal la 100 g arahide. Ele mai contin: sodiu 6 mg%, potasiu 780 mg%, calciu 65%, fosfor 410 mg%, fier 2,3 mg%. 
Uleiul de arahide contine peste 15% acizi grasi nesaturati.
Alunele de pamant sunt originare din America de Sud si prefera zonele tropicale sau subtropicale. In principiu este o planta nepretentioasa ,daca rasadul se adapteaza si creste in aer liber,fructele alunului sunt comestibile si foarte sanatoase.
10 lucruri importante despre alunele de pamant
1. In principiu, alunele de pamant sunt destinate consumului, insa ele pot avea mai multe utilizari. Alunele de pamant pot fi procesate pentru a face unt de arahide sau uleiuri cu diverse intrebuintari (de obicei cosmetice).
2. Alunele de pamant prefera sa fie plantate intr-un sol umed, argilos, usor drenabila. De preferat este sa se faca un sol dintr-un amestec de 70% lut si 30% nisip.
3. Alunul de pamant prefera zonele luminoase si pentru a se dezvolta are nevoie de temperaturi care se afla intre 8 si 25 de grade Celsius.
4. Dupa numai doua saptamana de la plantare, semintele germineaza si dau nastere noilor plante. Este de preferat ca alunul de pamant sa fie plantat la inceputul primaverii in ghivece care sa fie tinute in casa, iar la 4 - 5 saptamani de la formarea plantei, dar si dupa ce a trecut pericolul de inghet, ele sa fie mutate in gradina.
5. Alunul de pamant infloreste vara si face flori galbebe care se indoie in jos si imping astfel fructele sub pamant, la o adancime de 7 - 10 centimetri, unde acestea se dezvolta.
6. Alunele de pamant constituie o hrana vegetala extraordinara, bogata in vitamine, minerale si proteine.
7. Desi unii crescatori le utilizeaza, fertilizatorii si produsele de ingrasare modifica gustul alunelor de pamant, asa ca nu este recomandat sa folosesti astfel de produse.
8. Alunul de pamant poate fi utilizat si pe post de planta ornamentala , in ghiveci, insa nu va fructifica.
9. Alunele de pamant mai sunt cunoscute sub denumirea de alune americane sau arahide 
10. Alunele de pamant sunt plante anuale , ceea ce inseamna ca pentru a te bucura de roadele acestora si anul urmator, trebuie sa le replantezi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arahidele.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!