Examenul organoleptic al icrelor are in vedere :
- Aprecierea aspectului exterior al bobului
- Individualitatea acestuia
- Luciu
- Aspectul substantei de legatura
- Mirosul si gustul
Icrele se prezinta in reteaua de desfacere ca icre sarate , congelate , de manciuria si caviar (icre negre ).
ICRELE CONGELATE se prezinta sub forma de brichete cu fetele si muchiile regulate , netede acoperite cu glazura de gheata subtire , uniforma si continua. Dupa decongelare , icrele din ovare trebuie sa fie fara resturi de alte viscere , fara cheaguri de sange sau continut intestinal , fara corpi starini sau formatiuni parazitare dupa scoaterea din ovare , boabele trebuie sa fie intregi , translucide , de culoare alba - galbuie , elastice , cu miros caracteristic normal.
ICRELE SARATE(crap , stiuca , hering ) au bobul marunt (exceptie cele de stiuca )cu aspect de masa uniforma , granulata Boabele trebuie sa fie intregi , bine individualizate , elastice , de culoare galbuie sau roscata , fara tesut conjunctiv , fara cheaguri de sange , solzi sau corpi straini , fara elemente de natura parazitara. Mirosul si gustul trebuie sa fie specifice , placute , fara miros si gust particulare (ranced , amar , mucegai , fermentatie )
Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.