Analiza senzorială a icrelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Examenul organoleptic al icrelor are in vedere :

- Aprecierea aspectului exterior al bobului

- Individualitatea acestuia

- Luciu

- Aspectul substantei de legatura

- Mirosul si gustul

Icrele se prezinta in reteaua de desfacere ca icre sarate , congelate , de manciuria si caviar (icre negre ).

ICRELE CONGELATE se prezinta sub forma de brichete cu fetele si muchiile regulate , netede acoperite cu glazura de gheata subtire , uniforma si continua. Dupa decongelare , icrele din ovare trebuie sa fie fara resturi de alte viscere , fara cheaguri de sange sau continut intestinal , fara corpi starini sau formatiuni parazitare dupa scoaterea din ovare , boabele trebuie sa fie intregi , translucide , de culoare alba - galbuie , elastice , cu miros caracteristic normal.

ICRELE SARATE(crap , stiuca , hering ) au bobul marunt (exceptie cele de stiuca )cu aspect de masa uniforma , granulata Boabele trebuie sa fie intregi , bine individualizate , elastice , de culoare galbuie sau roscata , fara tesut conjunctiv , fara cheaguri de sange , solzi sau corpi straini , fara elemente de natura parazitara. Mirosul si gustul trebuie sa fie specifice , placute , fara miros si gust particulare (ranced , amar , mucegai , fermentatie )

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Senzoriala a Icrelor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 303 cuvinte
Nr caractere:
7 451 caractere
Marime:
18.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
icre, analiza
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!