Analiza Senzoriala a Icrelor

Extras din referat Cum descarc?

Examenul organoleptic al icrelor are in vedere : 
- Aprecierea aspectului exterior al bobului 
- Individualitatea acestuia 
- Luciu
- Aspectul substantei de legatura 
- Mirosul si gustul 
Icrele se prezinta in reteaua de desfacere ca icre sarate , congelate , de manciuria si caviar (icre negre ).
ICRELE CONGELATE se prezinta sub forma de brichete cu fetele si muchiile regulate , netede acoperite cu glazura de gheata subtire , uniforma si continua. Dupa decongelare , icrele din ovare trebuie sa fie fara resturi de alte viscere , fara cheaguri de sange sau continut intestinal , fara corpi starini sau formatiuni parazitare  dupa scoaterea din ovare , boabele trebuie sa fie intregi , translucide , de culoare alba - galbuie , elastice , cu miros caracteristic normal.
ICRELE SARATE(crap , stiuca , hering ) au bobul marunt (exceptie cele de stiuca )cu aspect de masa uniforma , granulata  Boabele trebuie sa fie intregi , bine individualizate  , elastice , de culoare galbuie sau roscata , fara tesut conjunctiv , fara cheaguri de sange , solzi sau corpi straini , fara elemente de natura parazitara. Mirosul si gustul trebuie sa fie specifice , placute , fara miros si gust particulare (ranced , amar , mucegai , fermentatie )


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Senzoriala a Icrelor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!