Analiza senzorială a cremei de branză

Cuprins referat Cum descarc?

1. JUSTIFICARE
2. GENERALITATI PRIVIND ANALIZA SENZORIALA A PRODUSELOR ALIMENTARE
2.1 PRAGURI SENZORIALE
2.2 CARACTERISTICI ALE PRODUSELOR ALIMENTARE 
2.3 CONDITII CE TREBUIE INDEPLINITE PENTRU DESFASURAREA ANALIZEI SENZORIALE
2.4 ROLUL ORGENELOR DE SIMT IN DESFASURAREA ANALIZEI SENZORIALE
3. CREMA DE BRANZA CU VERDEATA
3.1 PROCESUL DE OBTINERE A CREMEI DE BRANZA
3.1.1 PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE MATERIEI PRIME SI MATERIALELOR AUXILIARE
3.1.2 ETAPE DE OBTINERE A CREMEI DE BRANZA
3.2 PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE PRODUSELOR FINITE
3.2.1 CARACTERISTICI SENZORIALE
3.2.2 CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE
3.2.3 CARACTERISTICI MICROBIOLOGICE
4. GENERALITATI A MARCILOR DE PRODUSE ANALIZATE
4.1 PRODUSUL CREMA DE BRANZA CU VERDEATA ALMETTE
4.2 PRODUSUL CREMA DE BRANZA CU VERDEATA DELACO
4.3 PRODUSUL CREMA DE BRANZA CU VERDEATA K-CLASSIC
5. DESFASURAREA ANALIZEI SENZORIALE
5.1 BULETIN DE ANALIZA A CREMEI DE BRANZA
5.2 FISA CENTRALIZATOARE A PUNCTAJELOR ACORDATE FIECAREI MARCI DE CREMA DE BRANZA DE CATRE DEGUSTATORI
5.3 INTERPRETAREA REZULTATELOR
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

1. Justificare 
Lucrarea de fata prezinta analiza senzoriala a cremei de branza cu verdeata. In analiza senzoriala sunt evaluate caracteristicile senzoriale prinmetoda punctajului ale cremei de branza, prin caracteristici generatoare de stimuli perceputi de simturi.
Am ales acest produs datorita multitudinii de beneficii cu care vine laptele, material prima utilizata la obtinerea cremei de branza.
Pentru ca fiecare aliment se evidentiaza prin beneficiile surprinzatoare pentru sanatate si branzeturile au caracteristicile lor forte. Branzeturile sunt considerate alimente ce au o mare valoarea nutritionala si biologica data de continutul de proteine, lipide, vitamine si saruri minerale, toti acesti nutrienti sunt de buna calitate si cu o ridicata biodisponibilitate. 
Totusi, pentru toate tipurile de branzeturi exista o serie de trasaturi nutritionale comune de care trebuie sa tinem cont in contextul general al unei diete fiind necesara mentionarea faptului ca branza este un aliment nutritiv care poate juca un rol important intr-o alimentatie corecta, echilibrata.
Cei mai importanti indici ai branzeturilor cercetati in analiza senzoriala sunt: aspectul, textura si calitatile aromatice prin gust si miros. 
Fiecare dintre acesti descriptori se constitue dintr-un numar mare de subindici (onctuos, dulceag, aromat,etc.).
In analiza senzoriala intervin toate cele cinci simturi: vaz, tactil, auz, miros si gust. In examinarea senzoriala exista o stransa relatie intre fiziologie, senzatii si atitudinile celor implicati in procesul de degustare.
2. Generalitati privind analiza senzoriala a produselor alimentare
Analiza senzorialaeste o metoda stiintifica folosita pentru a masura, analiza si interpreta reactiile la caracteristicile alimentelor testate, asa cum sunt percepute de catre cele cinci simturi.
Analiza senzoriala a produselor alimentare este practic destul de veche, insa progrese s-au inregistrat abia in ultimele trei decenii, prin intensificarea cercetarilor stiintifice in scopul obiectivizarii ei. Acest interes deosebit pentru analiza senzoriala a alimentelor are ca sursa progresele din domeniile fizicii, chimiei, microbiologiei, biochimiei, histologiei, tehnologiei, merceologiei si din alte domenii ale stiintei si tehnicii.
Prin analiza senzoriala a produselor alimentare se intelege examinarea facuta cu ajutorul organelor de simt (vaz, miros, gust, auz, tactil) in urma unui control al capacitatii reale de apreciere a analistului si al preciziei rationamentului acestuia, urmata de o apreciere a impresiilor senzoriale inregistrate si de prelucrarea statistica a datelor obtinute.
Impresia senzoriala este rezultatul unor etape fiziologice si psihologice: a receptiona (a percepe), a deveni constient (a recunoaste), a compara (a ordona), a pastra (a retine), a reda (a descrie), a aprecia (a evalua).
Intelegerea simplista, a notiunii, adica examinarea alimentelor cu principalele organe de simt, fara nici un control al capacitatii reale de apreciere a organelor de simt si al preciziei rationamentului analistului, conduce intotdeauna la rezultate incerte, la marirea gradului de subiectivitate a examinarii senzoriale, in consecinta la rezultate care pot fi adesea contestate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza senzoriala a cremei de branza.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

-  https://www.cheese.com/cream-cheese/
-  http://www.meat-milk.ro
-  www.almette.ro
-  www.ulmapackaging.ro
-  https://delaco.ro/
-  https://www.kaufland.ro/sortiment/marci-proprii/k-classic.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!