Amfetaminele

Extras din referat Cum descarc?

De-a lungul secolelor, oamenii au luat tot felul de droguri, fie sub forma de medicamente si remedii pentru bolnavi, fie ca stimulente. Drogurile au efecte diferite, de la persoana la persoana. Inca exista puncte de vedere diferite privind efectele lor secundare-cum ar fi presupusa legatura dintre droguri si bolile mintale. O serie de droguri, precum canabisul, sunt trecute in categoria drogurilor ilegale, in unele tari, in vreme ce in altele fac parte din reteta traditionala. 
Pe masura ce drogurile devin tot mai usor de procurat, au tot mai mare cautare drogurile "recreative", care influenteaza starea de spirit a celui care le consuma.
Amfetaminele sunt droguri, medicamente care maresc viteza de reactie a corpului. Ele fac inima sa lucreze mai repede si pompeaza adrenalina in sistem. Initial sintetizate intre cele doua razboaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldatilor mai multa energie si a le mari viteza. 	
Uzul medical al amfetaminelor era un lucru obisnuit in anii 50 si 60 cand erau folosite in mod salbatic pentru combaterea depresiei si pentru scaderea in greutate. Oricum, marea majoritate a firmelor ce le produceau au fost incet eliminate de pe piata. 
Cel mai comun tip de amfetamine intalnite pe strazi este o pudra alba numita Amfetamina sulfat. Aceasta este o pudra produsa ilegal, cu concentratii diferite. 
Amfetaminele Sulfat pot fi prizate pe nas, linse de pe deget sau injectate. Unii le fumeaza, dar din cauza ca nu ard prea bine aceasta metoda nu este foarte intalnita. Exista de asemenea o forma de amfetamina, numita speed, in mod obisnuit numita gheata (dar si cristal, sticla si inghetata), desi este destul de rar intalnita. Are efecte similare, dar dureaza pana la 39 de ore si este considerata de profesionisti ca fiind mai puternica si produce o mai mare dependenta decat crack.


Fisiere in arhiva (1):

  • Amfetaminele.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://www.studentie.ro/campus/AMFETAMINELE_SI_EFECTUL_NEGATIV_PE_CARE_ACESTEA_IL_AU_ASUPRA_SANATATII/c-256-a-118
http://x-referat.ro/chimie/amfetaminele-ii.html
http://www.ecursuri.ro/referate/referate.php?report=amfetaminele


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!