Previzualizare referat:

Extras din referat:

De-a lungul secolelor, oamenii au luat tot felul de droguri, fie sub forma de medicamente si remedii pentru bolnavi, fie ca stimulente. Drogurile au efecte diferite, de la persoana la persoana. Inca exista puncte de vedere diferite privind efectele lor secundare-cum ar fi presupusa legatura dintre droguri si bolile mintale. O serie de droguri, precum canabisul, sunt trecute in categoria drogurilor ilegale, in unele tari, in vreme ce in altele fac parte din reteta traditionala.

Pe masura ce drogurile devin tot mai usor de procurat, au tot mai mare cautare drogurile "recreative", care influenteaza starea de spirit a celui care le consuma.

Amfetaminele sunt droguri, medicamente care maresc viteza de reactie a corpului. Ele fac inima sa lucreze mai repede si pompeaza adrenalina in sistem. Initial sintetizate intre cele doua razboaie mondiale, au fost folosite ca drog militar pentru a le da soldatilor mai multa energie si a le mari viteza.

Uzul medical al amfetaminelor era un lucru obisnuit in anii 50 si 60 cand erau folosite in mod salbatic pentru combaterea depresiei si pentru scaderea in greutate. Oricum, marea majoritate a firmelor ce le produceau au fost incet eliminate de pe piata.

Cel mai comun tip de amfetamine intalnite pe strazi este o pudra alba numita Amfetamina sulfat. Aceasta este o pudra produsa ilegal, cu concentratii diferite.

Amfetaminele Sulfat pot fi prizate pe nas, linse de pe deget sau injectate. Unii le fumeaza, dar din cauza ca nu ard prea bine aceasta metoda nu este foarte intalnita. Exista de asemenea o forma de amfetamina, numita speed, in mod obisnuit numita gheata (dar si cristal, sticla si inghetata), desi este destul de rar intalnita. Are efecte similare, dar dureaza pana la 39 de ore si este considerata de profesionisti ca fiind mai puternica si produce o mai mare dependenta decat crack.

Bibliografie:

http://www.studentie.ro/campus/AMFETAMINELE_SI_EFECTUL_NEGATIV_PE_CARE_ACESTEA_IL_AU_ASUPRA_SANATATII/c-256-a-118

http://x-referat.ro/chimie/amfetaminele-ii.html

http://www.ecursuri.ro/referate/referate.php?report=amfetaminele

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amfetaminele.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 669 cuvinte
Nr caractere:
9 486 caractere
Marime:
13.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Amfetaminele, medicina
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!