Ambalarea produselor lactate - Lapte și smântâna

Cuprins referat Cum descarc?

1. Ambalajele ecologice
2. Laptele organic sau ecologic
3. Ambalarea laptelui
4. Smantana


Extras din referat Cum descarc?

1. Ambalajele ecologice
Ambalajele reciclabile reprezinta cel mai bun exemplu de ambalare ecologica, deoarece le puteti reutiliza in loc sa le aruncati in fluxul de deseuri.
Reciclarea materialului de ambalare ajuta la reducerea emisiilor, la conservarea resurselor, la economisirea energiei, prevenirea poluarii si reducerea depozitelor de deseuri. Centrul local de gestionare a deseurilor va fi in cea mai buna pozitie pentru a determina care elemente sunt reciclabile si care nu. 
Ambalajul a devenit o problema importanta pentru persoanele care sunt preocupate de protectia mediului. Nu este surprinzator faptul ca ambalajul contribuie mult la deseurile neindustriale din Statele Unite si la cele ale lumii dezvoltate pentru acest lucru.
Desi in prezent nu este posibil sa se furnizeze ambalaje care sa fie neutru din punct de vedere al mediului, puteti sa cumparati cel putin produse care vin cu acreditari de mediu impresionante precum biodegradabilitatea. Popularitatea produselor ecologice ambalaje alcatuita din continut reciclat, este in continua crestere. Un numar tot mai mare de companii utilizeaza acest tip de companii ambalaje ecologice pentru produsele lor indiferent de implicatiile costurilor.
Ne putem da usor seama daca un produs sau ambalajul sau, pe care il cumparam este reciclabil, identificand semnul grafic specific pentru reciclare. El este format din trei sageti care formeaza un dreptunghi. Fiecare sageata reprezinta un pas al procesului de reciclare:
a)colectare si procesare,
b) prelucrare si
c) cumparare produse reciclate.
Produsele si ambalajele prezinta o serie de simboluri eco referitoare la protectia mediului inconjurator, deci a vietii si a sanatatii consumatorilor.
2. Lapte organic sau ecologic
Sunt cateva conditii esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca un lapte organic:
- sa provina de la animale care pasc pe terenuri pe care cel putin 5 ani nu s-au folosit pesticide, erbicidesi alte chimicale;
- vacutele trebuie sa se bucure si de alte conditii speciale precum spatiile mai mari, hrana mai buna si doar naturala;
- eventualele tratamente sa nu fie facute cu medicamente clasice, ci cu unele speciale care nu afecteaza laptele. Nici vorba de hormoni sau antibiotice.
Acest lapte provine de la vaci crescute ecologic, ceea ce inseamna ca mananca hrana cultivata fara ingrasaminte chimice si pesticide. Unii experti sustin consumul acestui tip de lapte, deoarece cred ca hormonul de crestere sintetic dat bovinelor poate provoca probleme de sanatate, de la pubertate precoce la cancer.
Totusi, un studiu publicat in Journal of the American Dietetic Association nu a gasit nici o diferenta semnificativa in nivelul de hormoni din laptele organic si cel conventional. "Nu cred ca exista suficiente dovezi concludente care sa arate ca laptele organic este mai sanatos sau mai sigur decat laptele conventional si ambele sunt ambalate continand substante nutritive cheie", spune Elisa Zied.
Si atunci ar trebui sa-l cumperi? Sigur, in cazul in care vrei sa ai o dieta organica si acest lucru este important pentru tine. Cercetarile au aratat ca laptele organic poate avea un continut mai ridicat de acizi grasi omega-3, beta-caroten, vitamina E si acid linoleic conjugat (un tip de grasime care poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la stimularea formarii de os).


Fisiere in arhiva (1):

  • Ambalarea produselor lactate - Lapte si smantana.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. www.infolapte.ro/noutati57.html
2. https://www.meat-milk.ro/tehnologia-de-ambalare-a-untului-si-a-smantanii/
3. http://www.ecocert.ro/wp-content/uploads/2019/06/FT03-v01-Productie-alimaliera-erbivoare.pdf
4. https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/farming/organic-farming/organic-production-and-products_ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!