Ambalaje și Design - Vin

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 12 în total
Mărime: 13.42MB (arhivat)
Puncte necesare: 6
U.S.A.M.V. Ion Ionescu de la Brad Iaşi Facultatea de Agricultură, Specializarea TPPA Anul III

Extras din referat

Istoria vinului începe acum 8000 de ani, când viţa de vie a fost adusă din Asia Mică în regiunea mediteraneană. Poporul sustinea ca licoarea a fost adusa de catre Dionysos, zeu în a cărui vene, conform legendei, curgea vin în loc de sânge.

O alta legenda spune ca Burebista a ars toate viile din Dacia, pentru ca soldatii lui se desfatau prea des cu licoarea binecuvantata si nu mai dovedeau vrednicie in lupta… dar si pentru ca aceasta licoare magica atragea popoarele migratoare cu intentii nu prea pasnice, pornite sa guste din bunatatile oferite de pamantul tarii.

Insa viile s-au inaltat din nou repede in soare…

Veacurile s-au scurs si tehnologia a evoluat dupa nevoile si cerintele populatiei: vin de calitate superioara si o valabilitate mai indelungata din momentul desfacerii.

Daca inainte vinul se pastra in butoaie si se servea in carafe, inovaţiile tehnologice din sec. XVII au adus cu sine butelii de sticlă mai ieftine şi mai durabile care permiteau vinului sa se pastreze mai bine si sa isi pastreze buchetul si aroma caracteristica.

Este un concept nou, un sistem inovator de ambalare a vinului.

Este alcatuit dintr-o punga multistrat, vidata, prevazuta cu un robinet care nu permite patrunderea aerului.

reducerea cantitatii de materiale folosite deci implicit reducerea costurilor;

avantaje legate de transport si reducerea spatiului de stocare;

reducerea cantitatii de deseuri, punga si cutie sunt usor separabile si reciclabile;

reducerea riscului de deteriorare in timpul transportului;

protejarea si pastrarea calitatii superioare a vinului, la costuri ceva mai mici;

cresterea sigurantei consumului;

controlul asupra temperaturii de servire (datorita capacitatii instalatiei de racire a dozatorului, vinul oferit spre consum fiind oferit rece);

Conținut arhivă zip

  • Ambalaje si Design - Vin.ppt

Te-ar putea interesa și

Rolul și locul brand-book-ului în poziționarea produselor pe piață

Actualitatea temei. Cu ceva timp în urmă, imaginea brandului proiecta şi susţinea produsul, asta deoarece brandul însemna o calitate bună, la o...

Analiza viabilității economice și manageriale în cadrul S.C. Stimas S.A. Suceava

1.1. Conţinutul şi obiectivele analizei viabilităţii economice şi manageriale Determinarea potenţialului de viabilitate al unei organizaţii se...

Branding Zuzu

Unul din conceptele utilizat din ce în ce mai mult în publicitate este "branding. Brandul sau marca reprezinta acel element de imagine care...

Design-ul ambalajelor băuturilor răcoritoare

1. Istoricul ambalajelor Vanzarea comerciala de apa minerala a inceput in America in anii 1806-1807. Informatiile disponibile nu stabilesc cu...

Vinurile speciale de desert

INTRODUCERE Viticultura si vinificatia ani de-a randul au ramas principalul gen de activitate al populatiei. Confirmarile acestui fapt pot fi...

Politică de marketing - firma Albalact

Infiintata in 1971 sub denumirea de Intreprinderea de Industrializare a Laptelui Alba, SC ALBALACT SA s-a privatizat in anul 1999 prin licitatie...

Avantaje concurențiale

Firma noastra, VINTERRA S.A., o companie tânãrã cu un potential extraordinar, bazându-se pe fondatorii sãi experimentati si o echipa de...

Ambalaje și Design în Industria Alimentară

Muştarul este unul din condimentele cele mai cunoscute ş i mai populare. Oferta de sortimente de muştar este nelimitată, el însoţind preparate...

Ai nevoie de altceva?