Ambalaje pt Produse Alimentare

Extras din referat Cum descarc?

Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, in unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia ii este destinat. Ambalajul favorizeaza identificarea produsului, inlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care ii invata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul inconjurator de poluarea produsa de ambalajele uzate sau de componentii de descompunere ai acestora.
Un ambalaj trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
" Sa protejeje produsul;
" Sa prezinte caracteristicile tehnice care sa favorizeze operatiile de circulatie tehnica;
" Sa fie usor, comod si totodata prin modul in care este conceput sa fie usor de recunoscut;
" Sa atraga atentia cumparatorulu in mod spontan;
" Sa sugereze o idee precisa despre produs;
" Sa prezinte calitatile produsului.
Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, in unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia ii este destinat. Ambalajul favorizeaza identificarea produsului, inlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care ii invata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul inconjurator de poluarea produsa de ambalajele uzate sau de componentii de descompunere ai acestora.
Mazarea este un produs alimentar din clasa leguminoaselor.Acest aliment poate fi ambalat atat in ambalaje din materiale traditionale cum ar fi:sticla, metalul, cat si din materiale noi cum ar fi materiale plastice si complexe.
Cel mai bun material pentru ambalarea mazarei este de natura metalica. 
Caracteristicele si cerintele de igiena specifice materialeler de natura metalica :
Am ales acest tip de ambalaj deoarece este compatibil cu produsul meu, mazarea nu are cum sa patrunda pana la stratul de baza deoarece tabla a fost acoperita cu un strat protector de lac(operatia de versimare) care indeplineste conditiile de igiena. Tabla cositorita este cea mai folosita in industria alimentara apoximativ 90-95 %. Aceasta este obtinuta prin procedeele de: laminare la rece( se obtine foaia din tabla), decapare(sunt indepartate urmele de ulei si alte substante chimice), acoperirea cu Sn sau cositorirea tablei prin prcedeul la cald sau procedeul la rece, pasivizarea(tabla este trecuta printr-o baie de saruri ale acidului cromic), versimizare(lacuire compatibila cu mazarea). 
Structura tablei lacuite:
Cutia de conserva pentru mazare este formata din 2 elemente constitutionale: -capacul cutiei si corpul cutiei. Prin ambutisare se obtine profilul capacului, prin rolare se obtine curba necesara inchiderii capacului. Exista 2 modalitati de lipire sa de inchidere a corpurilor: 1.lipirea propriu-zisa sau 2. sudarea.
Pentru ca un ambalaj sa pastreze in conditii optime caracteristice mazarei pe tot timpul de viata al acesteia este necesar ca ambalajul sa fie inchis ermetic, astfel incat intre produs si mediu exterior sa nu existe schimburi reciproce.
Avantaje si dezavantaje pentru ambalajele metalice la ambalarea mazarei:
Avantaje :
" rezistenta mecanica foarte buna; 
" are un transfer termic foarte bun, care permite transmiterea din autoclave a temperaturii de sterilizare;
" opacitatea materialului foarte buna(opreste decolorarea mazarei);
" capacitate buna de imprimare(date referitoare la mazare pot fi introduce pe cutie foarte usor);
" au o capacitate buna de reflectare;
" impermeabilitatea materialului care asigura rezistenta la acestuia la gaze, vapori de apa si arome;


Fisiere in arhiva (1):

  • Ambalaje pt Produse Alimentare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.



Hopa sus!