Ambalaje pt Produse Alimentare

Referat
8/10 (4 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1198
Mărime: 11.04KB (arhivat)
Publicat de: Ludovic Stănescu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, în unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia îi este destinat. Ambalajul favorizeazã identificarea produsului, înlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care îi învata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul înconjurator de poluarea produsa de ambalajele uzate sau de componentii de descompunere ai acestora.

Un ambalaj trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

" Sa protejeje produsul;

" Sa prezinte caracteristicile tehnice care sa favorizeze operatiile de circulatie tehnica;

" Sa fie usor, comod si totodata prin modul in care este conceput sa fie usor de recunoscut;

" Sa atraga atentia cumparatorulu in mod spontan;

" Sa sugereze o idée precisa despre produs;

" Sa prezinte calitatile produsului.

Ambalajul este un sistem fizico-chimic complex, cu functii multiple, care asigura mentinerea sau, în unele cazuri, ameliorarea calitatii produsului caruia îi este destinat. Ambalajul favorizeazã identificarea produsului, înlesnind atragerea de cumparatori potentiali, pe care îi învata cum sa foloseasca, sa pastreze produsul si cum sa apere mediul înconjurator de poluarea produsa de ambalajele uzate sau de componentii de descompunere ai acestora.

Mazarea este un produs alimentar din clasa leguminoaselor.Acest aliment poate fi ambalat atat in ambalaje din materiale traditionale cum ar fi:sticla, metalul, cat si din materiale noi cum ar fi materiale plastice si complexe.

Cel mai bun material pentru ambalarea mazarei este de natura metalica.

Caracteristicele si cerintele de igiena specifice materialeler de natura metalica :

Am ales acest tip de ambalaj deoarece este compatibil cu produsul meu, mazarea nu are cum sa patrunda pana la stratul de baza deoarece tabla a fost acoperita cu un strat protector de lac(operatia de versimare) care indeplineste conditiile de igiena. Tabla cositorita este cea mai folosita in industria alimentara apoximativ 90-95 %. Aceasta este obtinuta prin procedeele de: laminare la rece( se obtine foaia din tabla), decapare(sunt indepartate urmele de ulei si alte substante chimice), acoperirea cu Sn sau cositorirea tablei prin prcedeul la cald sau procedeul la rece, pasivizarea(tabla este trecuta printr-o baie de saruri ale acidului cromic), versimizare(lacuire compatibila cu mazarea).

Structura tablei lacuite:

Cutia de conserva pentru mazare este formata din 2 elemente constitutionale: -capacul cutiei si corpul cutiei. Prin ambutisare se obtine profilul capacului, prin rolare se obtine curba necesara inchiderii capacului. Exista 2 modalitati de lipire sa de inchidere a corpurilor: 1.lipirea propriu-zisa sau 2. sudarea.

Pentru ca un ambalaj sa pastreze in conditii optime caracteristice mazarei pe tot timpul de viata al acesteia este necesar ca ambalajul sa fie inchis ermetic, astfel incat intre produs si mediu exterior sa nu existe schimburi reciproce.

Avantaje si dezavantaje pentru ambalajele metalice la ambalarea mazarei:

Avantaje :

" rezistenta mecanica foarte buna;

" are un transfer termic foarte bun, care permite transmiterea din autoclave a temperaturii de sterilizare;

" opacitatea materialului foarte buna(opreste decolorarea mazarei);

" capacitate buna de imprimare(date referitoare la mazare pot fi introduce pe cutie foarte usor);

" au o capacitate buna de reflectare;

" impermeabilitatea materialului care asigura rezistenta la acestuia la gaze, vapori de apa si arome;

Preview document

Ambalaje pt Produse Alimentare - Pagina 1
Ambalaje pt Produse Alimentare - Pagina 2
Ambalaje pt Produse Alimentare - Pagina 3
Ambalaje pt Produse Alimentare - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Ambalaje pt Produse Alimentare.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia fabricării jeleurilor

MATERIA PRIMA Jeleuri sunt produse cu o consistenta gelatinoasa, translucide, compuse din conserve de fructe, sirop de zahar si sirop de glucoza...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Te-ar putea interesa și

Studiu Documentar privind Metodologia de Testare a Ambalajelor Metalice pentru Produse Alimentare

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Ambalajul este considerat astazi un element de strategie al fabricantului in comercializarea produselor sale pe piata...

Studii statistice privind consumul de cașcaval

CAPITOLUL I INTRODUCERE Justificarea studiului : Acest proiect se adresează consumatorilor de produse lactate şi nu numai. Este necesar să le...

Ambalarea și etichetarea brânzei topite

Argument Fabricarea brânzeturilor topite a început în anul 1911 în Elveţia, folosindu-se ca materie primã brânza Emmental, care prezintã mici...

Sortimentul și Calitatea Iaurtului

I. INTRODUCERE - Scurt istoric al aparitiei iaurtului - Scurta caracterizare a grupei din care face parte produsul ales - Prezentarea...

Coloranții alimentari

I.Introducere Gradul de evolutie a societatii a impus si in industria alimentara extinderea preocuparilor pentru cresterea nivelului cantitativ si...

Acidifierea artificială

1. Conservarea prin acidifiere artificială (marinare) 1.1. Generalităţi Marinarea este o metodă de conservare care foloseşte o soluţie de acid...

Toxicitatea Ambalajelor Produselor Biotehnologice

Definirea Ambalajelor Ambalajul este un material sau obiect, confecţionat din hârtie, mase plastice, textile, lemn, sticlă sau metal, destinat să...

Etichetarea Alimentelor

Ambalaje pentru produsele alimentare Având în vedere faptul că dreptul alimentar reprezintă un ansamblu de reguli cu privire la...

Ai nevoie de altceva?