Alimentatia si Nutritia Umana

Cuprins referat Cum descarc?

Pag.2 Introducere 
Pag4 Capitol I : -Ratia Alimentara
-Nutrienti sau substante nutritive
Pag.5-6 Grupe de alimente
Pag.7-8 Capitolul II: Vitaminele
Pag.9-15 Tabele


Extras din referat Cum descarc?

Introducere:
Alimentatia este un proces voluntar si constient, si de aceea educabil. Aceasata depinde de o decizie libera a individului. De aceea, aderarea la obiceiurile alimentare mai sanatoase reclama la o convingere profunda. Alimentatia este fara indoiala, obiceiul care influenteaza cel mai mult sanatatea oamenilor. Nu de geaba obiceiul de a manca este cel care se repeta cel mai constant de- a lungul vietii noastre.Doctorul Oseler, renumitul medic canadian, spunea ca 90% dintre toate afectiunile, cu exceptia infectiilor si a accidentelor, sunt strans legate de alimentatie.
Nutritie umana reprezinta totalitatea proceselor fiziologice prin care organismul uman isi procura hrana necesara cresterii si dezvoltarii, obtinerii energiei pentru desfasurarea proceselor vitale,refacerii tesuturilor, etc.
Pentru a trai omul are nevoie de putere, forta vitala, energie. Una din modalitatiile de a dobandi energie pentru viata este alimentatia. Influenta alimentatiei asupra sanatatii noastre este foarte mare. Hrana pe care o ingeram constituie combustibilul care face sa functioneze masinaria atat de complexa a fiintei noastre. Asa cum nu este totuna daca unei masini construita sa mearga pe benzina i se pune motorina, la fel omului trebuie sa i se ofere un "combustibil" potrivit. 
Alimentele pe care le consumam contin diverse substante nutritive, fie care indeplinind o anumita functie in organism. Unele construiesc si repara tesuturi - care sunt componentele organismelor noastre cum ar fi oasele, muschii, pielea, parul etc. Altele furnizeaza energie sau elimina toxinele care, daca nu ar fi eliminate ar fi un pericol pentru organism, deci, este important sa consumam o varietate de alimente care impreuna sa contina cantitatea potrivita din fiecare substanta nutritiva. Daca un alimente este consumat in exces, iar altul nu este consumat indeajuns, unele functii ale corpului vor fi afectate, reflectandu-se in starea generala a sanatatii
Capitol I:
Ratia Alimentara : Pentru a trai omul are nevoie de putere, forta vitala, energie. Una din modalitatiile de a dobandi energie pentru viata este alimentatia. Influenta alimentatiei asupra sanatatii noastre este foarte mare. Hrana pe care o ingeram constituie combustibilul care face sa functioneze masinaria atat de complexa a fiintei noastre. Asa cum nu este totuna daca unei masini construita sa mearga pe benzina i se pune motorina, la fel omului trebuie sa i se ofere un "combustibil" potrivit. Alimentele pe care le consumam contin diverse substante nutritive, fie care indeplinind o anumita functie in organism. Unele construiesc si repara tesuturi - care sunt componentele organismelor noastre cum ar fi oasele, muschii, pielea, parul etc. Altele furnizeaza energie sau elimina toxinele care, daca nu ar fi eliminate ar fi un pericol pentru organism, deci, este important sa consumam o varietate de alimente care impreuna sa contina cantitatea potrivita din fiecare substanta nutritiva. Daca un alimente este consumat in exces, iar altul nu este consumat indeajuns, unele functii ale corpului vor fi afectate, reflectandu-se in starea generala a sanatatii.
NUTRIENTI sau SUBSTANTE NUTRITIVE:
- PROTEINE (P)
- LIPIDE (L) nutrienti calorigeni
- GLUCIDE (G)
- VITAMINE (V)
- MINERALE (M) nutrienti necalorigeni
- APA
COMPONENTELE HRANEI: 
NUTRIENTI - se refera la cele 6 categorii prezentate anterior
NUTRACEUTICE - componente naturale ale hranei sau substante/elemente adaugate prin procesare, care au dovedit unul sau mai multe efecte benefice asupra sanatatii
FITONUTRIENTI SAU FITOCHIMICE - nutraceutice prezente in mod natural in vegetale (de ex. antociane, carotenoide)
NUTRACEUTICELE SI FITONUTRIENTII SUNT TOTI COMPUSI BIOLOGIC-ACTIVI (majoritatea neesentiali) IAR UNII NUTRIENTI SUNT SAU CONTIN COMPUSI BIOACTIVI ESENTIALI PENTRU ORGANISM (de ex. vitaminele sau aminoacizii esentiali din proteine)
FACTOR ESENTIAL - indispensabil functionarii organismului, nu poate fi sintetizat in organism fiind furnizat exclusiv prin hrana


Fisiere in arhiva (1):

  • Alimentatia si Nutritia Umana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!