Alergii și Alergeni - Fisticul

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 3
1.1. Alergiile 3
1.1.1. Alergiile alimentare 4
1.2. Alergenii 6
2. Fisticul 6
2.1. Origine 6
2.2. Descrierea plantei si modul de cultivare 7
2.3. Descrierea fructului 8
2.4. Utilizari culinare 9
2.5. Beneficiile consumului de fistic 9
2.6. Ce nu se stie despre fistic 12
2.7. Ce proprietati terapeutice are fisticul? 13


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
1.1. Alergiile 
Alergiile reprezinta o reactie inadecvata sau exagerata a sistemului imunitar la substante care, la majoritatea oamenilor, nu cauzeaza simptome. Simptomele bolilor alergice pot aparea in urma contactului pielii cu substante chimice, in urma inhalarii de praf, polen (sau alte substante) sau in urma ingestiei anumitor alimente.
Simptomele alergice si intensitatea lor depind de tipul de alergen, de organele afectate, de nivelul de sensibilitate si de reactia individuala la alergeni, de exemplu, astm bronsic, cianoza, febra, febra fanului, greata, varsaturi, stranuturi. 
Reactia corpului: in mod normal, sistemul imunitar ne protejeaza impotriva unor agenti patogeni cum ar fi bacteriile sau virusurile. Dar daca cineva este alergic, organismul lui reactioneaza in mod exagerat la un alergen inofensiv ca si cand ar fi o invazie serioasa. De fapt, sistemul imunitar este raspunzator pentru aceasta alarma falsa.
Sistemul imunitar crede ca il protejeaza pe individ producand un mare numar de anticorpi specifici unui anumit alergen. Acesti anticorpi se ataseaza anumitor celule din corp. Data viitoare cand organismul vine in contact cu un alergen, alergenii se ataseaza anticorpilor asemenea unei chei. Aceasta alaturare genereaza eliberarea unor substante in organism. Aceste substante, incluzand histaminele, se mobilizeaza spre anumite parti ale corpului, cum ar fi de exemplu sistemul respirator, cauzand simptome alergice: stranuturi, coriza, mancarimi ale ochilor, etc.
Expunerea la alergeni atunci cand sistemul imunitar este slabit (cum ar fi infectiile virale, perioada sarcinii, sau a pubertatii) pot contribui la dezvoltarea alergiilor. Femeile sunt mai predispuse la alergii. Simptomele alergice se pot diminua odata cu inaintarea in varsta, insa rareori dispar in mod complet.
1.1.1. Alergiile alimentare 
Alergiile alimentare sau intoleranta la anumite alimente afecteaza pe aproape oricine la un moment dat. Cand cineva are o reactie neplacuta dupa ingerarea unui anumit aliment, adesea se gandeste ca are alergie alimentara. Unul din trei oameni spun ca unii membri ai familiilor lor au trebuit sa faca schimbari in dieta din cauza alergiilor alimentare. In orice caz 1% dintre adulti si 3% dintre copii au fost diagnosticati clinic cu alergii alimentare.
Intoleranta alimentara este de asemenea un raspuns anormal la anumite alimente si simptomele pot fi asemanatoare cu acelea ale alergiilor alimentare. In orice caz, intoleranta alimentara este mult mai raspandita decat alergiile alimentare, se manifesta intr-o diversitate de afectiuni si este declansata de mai multe mecanisme distincte, diferite de reactia imunologica responsabila de alergiile alimentare.
Cateva lucruri despre alergiile alimentare: 
o Toate simptomele alergiilor alimentare apar intr-un interval de cateva minute, pana la o ora dupa masa. 
o O alergie alimentara poate incepe cu senzatia de mancarime in gura si dificultati de a inghiti sau respira.
o In timpul digestiei alimentelor in stomac si intestine pot aparea simptome cum ar fi greturi, varsaturi si dureri abdominale (simptomele gastrointestinale ale alergiilor alimentare sunt adesea confundate cu acelea ale diferitelor tipuri de intolerante alimentare). 
o Cand alergenii ajung la piele, pot induce urticarie sau eczema, iar atunci cand ajung in plamani pot cauza astm.
o Cand alergenii trec prin vasele sanguine, pot cauza slabiciune si soc anafilactic (scaderea brusca a tensiunii arteriale). Socul anafilactic este deosebit de grav, chiar daca incepe cu simptome minore cum ar fi senzatia de gadilaturi in gura si gat sau discomfort in abdomen. Socul anafilactic poate fi fatal daca nu este tratat de urgenta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alergii si Alergeni - Fisticul.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!