Aditivi Alimetari în Brinzeturi

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Indroducere
1.Aditivii alimentari.Notiun.generale
2.Clasificarea aditivilor alimentari.
3.Aditivii alimentari folositi la fabricarea brinzeturilor
Concluzii
Bibliografie

Extras din referat:

Tehnologia este prezenta in aproape toate mediile. Produsele alimentare sunt si ele obtinute astazi cu ajutorul celor mai noi procedee. Supraproductia si oferta foarte variata ii obliga pe producatori sa faca tot ceea ce este posibil pentru ca alimentul lor sa aiba succes.

Astfel, produsele sunt conservate pe perioade lungi, se introduc culori cat mai atractive, vitamine produse pe cale artificiala etc. Conservantii, aromele, colorantii - intr-un cuvant aditivii - sunt indicati pe ambalaj cu litera ,,E" urmat de un numar format din trei cifre sau patru cifre. Majoritatea cumparatorilor nu cunosc semnificatia acestui cod. Unele dintre aceste substante sunt nocive, toxice, chiar cancerigene. Oamenii de stiinta afirma ca, in cantitati mici, consumul lor nu constituie un pericol pentru organism. Totusi, pentru a preveni eventualele pericole, Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana au interzis o parte din ,,E"-uri.

Producatorii sustin ca, toti aditivii sunt utilizati in mod legal si nu depasesc standardele acceptabile, iar oamenii de stiinta insista asupra faptului ca ei cauzeaza un prejudiciu iremediabil organismului si pot provoca efecte ireversibile.

Progresul continuu al societatii umane a dus la o omniprezenta a tehnologiei in toate domeniile. Produsele alimentare sunt si ele obtinute astazi cu ajutorul tehnologiilor si procedeelor moderne, iar cererea tot mai mare care se inregistreaza duce la o supraproductie si o oferta variata din partea producatorilor alimentari. Astfel " se face tot posibilul ca alimentele sa aiba succes, sa poata fi conservate pe perioade cat mai lungi, sa aiba culori cat mai atractive, sa fie cat mai bogate in vitamine chiar daca sunt obtinute pe cale artificilala.

E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Multi dintre acestia erau folositi si inainte de 1989. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip ,,E" pentru aditivii alimentari.

Bibliografie:

Cotrau M, Popa L, Stan T, Preda N, Kincses-Ajaty M. (1991).Toxicologie. Ed. Didactica si Pedagogica.

2 Smith E.G. : Animal ingredients A to Z - E.G.Smith Press, Ohio, 1995

3 P. Tataru, L.Sandulachi ."Chimia produselor alimentare"

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aditivi Alimetari in Brinzeturi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 979 cuvinte
Nr caractere:
11 868 caractere
Marime:
21.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
aditivi, alimente
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!